Ο Σωκράτης Φάμελλος, υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο MEGA, τόνισε ότι το κόμμα δεν είναι διχασμένο μετά το συνέδριο και υπογράμμισε την ανάγκη να πείσει τους ψηφοφόρους ότι μπορεί να είναι χρήσιμο στην κοινωνία.

Ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο

Ο κ. Φάμελλος δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο δεν θεωρώ ότι είναι πιο διχασμένος από ποτέ. Αντίθετα, μετά το συνέδριο έγινε μια μεγάλη ποιοτική αλλαγή. Οι σύνεδροι ενέκριναν τις τέσσερις υποψηφιότητες, και αυτό σημαίνει ότι δεν ασχολούμαστε πλέον με ένα σχέδιο που είχε βάλει στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για το Μάτι, ο κ. Φάμελλος ανέφερε: «Ο προηγούμενος πρόεδρος επέλεξε με χυδαίο τρόπο να ανασύρει ένα από τα πιο ψευδή επιχειρήματα της αντι-ΣΥΡΙΖΑ ατζέντας για να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήθελε να καταντήσει το κόμμα ως ένα κόμμα ιδιωτικής χρήσης για να εξυπηρετήσει τα δικά του πολιτικά ή μη συμφέροντα».

Διαφάνεια και οικονομικά ζητήματα

Αναφορικά με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι δεν υπάρχουν δισταγμοί στα θέματα διαφάνειας και ότι υπάρχουν στοιχεία που θα αξιολογηθούν. Ωστόσο, επέμεινε ότι η αμφισβήτηση προς τον κ. Κασσελάκη ξεκίνησε από τα «μεγάλα πολιτικά λάθη που συρρίκνωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Έκαναν τον κόσμο της Αριστεράς να ντρέπεται. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε».

Κριτική στη Νέα Δημοκρατία για την ακρίβεια

Ο κ. Φάμελλος επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει σοβαρή ευθύνη για την ακρίβεια και παραπληροφορεί τον κόσμο όταν λέει ότι είναι εξωγενές φαινόμενο. Ανέφερε ότι την τελευταία τετραετία έχουμε σώρευση 20 δισ. ευρώ από μεγάλες εταιρείες, με αποτέλεσμα κάποιοι να γίνονται φτωχότεροι και κάποιοι πλουσιότεροι.

Προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Πρότεινε μέτρα όπως:

  • Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα
  • Μείωση του ΕΦΚ
  • Θέσπιση ορίου κέρδους 5% στο ρεύμα
  • Περιορισμός του κέρδους στις διατραπεζικές συναλλαγές και στις πιστωτικές κάρτες

Εξωτερική πολιτική και διάλογος με την Τουρκία

Τόνισε την ανάγκη για δημόσιο διάλογο με την Τουρκία, χωρίς κρυφή διπλωματία, με καθαρές κόκκινες γραμμές που είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο.

Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Τέλος, ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σημειώνοντας την επικαιρότητα των αιτημάτων και των μηνυμάτων της εξέγερσης. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι και σήμερα σε μεγάλο βαθμό ζωντανά. Το ''Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία'' έχει μετατραπεί σε ''Ψωμί, Παιδεία, Δημοκρατία''. Ο αντιδικτατορικός αγώνας και οι φοιτητές έδειξαν δύο επιλογές στη ζωή μας: τον αγώνα και τη διεκδίκηση».