Ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ δήλωσε «σοκαρισμένος» από την επίθεση ενόπλου στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, που άφησε πίσω της 11 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τον δράστη, καθώς και δεκάδες τραυματίες.

«Είμαι σοκαρισμένος από αυτά τα γεγονότα... Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων των πυροβολισμών», δήλωσε με ανάρτηση στο Χ (πρώην twitter) ο Πάβελ, ο οποίος ολοκληρώνει διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι.

Περισσότεροι από 15 οι νεκροί - Δεν συνδέεται με τη «διεθνή τρομοκρατία» η επίθεση, λέει ο Τσέχος ΥΠΕΣ

Ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακούσαν δήλωσε σήμερα ότι η πολύνεκρη επίθεση σε σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα δεν φέρεται να έχει σχέση με τη «διεθνή τρομοκρατία».

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό το έγκλημα συνδέεται με τη διεθνή τρομοκρατία», τόνισε ο Ρακούσαν σε δημοσιογράφους. Περισσότεροι από 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλου στην επίθεση, ανακοίνωσε η αστυνομία, σε νεότερο απολογισμό.

«Περισσότεροι από 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 24 τραυματίστηκαν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της τσεχικής αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ. Όπως τόνισε, ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός, ήταν φοιτητής στη σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου.

Η Μελόνι «στο πλευρό των τραυματιών και όλων των κατοίκων της Τσεχίας»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι απέστειλε μήνυμα στον Τσέχο ομόλογό της, Πετρ Φιάλα, με το οποίο εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων της σημερινής θανατηφόρας επίθεσης που έλαβε χώρα στην Πράγα. Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, η Μελόνι «βρίσκεται στο πλευρό των τραυματιών και όλων των κατοίκων της Τσεχίας».

«Η Ιταλίδα πρωθυπουργός καταδικάζει για μια ακόμη φορά, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, κάθε μορφή βίας, τρομοκρατίας και φανατισμού και υπογραμμίζει ότι η Ευρώπη έχει χρέος να αντιδράσει και να ενισχύσει κάθε χρήσιμο μέσο, ώστε να εγγυηθεί την ύψιστη ασφάλεια των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ρώμης.