Βαθιά θλίψη για την πολύνεκρη επίθεση στο Πανεπιστήμιο της Πράγας, εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας μέσα από σχετική ανάρτησή του στο X. Ακόμα, σημείωσε πως εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Αξίζει να αναφερθεί πως τουλάχιστον 15 είναι οι νεκροί της μαζικής δολοφονικής επίθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, στην Πράγα της Τσεχίας, ενώ δεκάδες είναι τραυματισμένοι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής Πρεσβείας στην Τσεχία, δεν συγκαταλέγονται Έλληνες μεταξύ των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. 

ΥΠΕΞ Τσεχίας: Η υποστήριξή σας σημαίνει πολλά σε αυτήν την τραγική περίοδο 

Από πλευράς του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας απάντησε στο συλλυπητήριο μήνυμα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ευχαριστώντας το και τονίζοντας: «Η υποστήριξή σας σημαίνει πολλά σε αυτή την τραγική περίοδο». 

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την συμπαράσταση του ελληνικού λαού για τις τραγικές στιγμές στο κέντρο της Πράγας: «Συντετριμμένοι από την είδηση ​​της αποτρόπαιας επίθεσης στην Πράγα. Εκ μέρους του ελληνικού λαού, εκφράζω τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι με τον λαό της Τσεχίας».

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε, επίσης μέσα από ανάρτησή της, πως είναι «Βαθιά σοκαρισμένη από τη φρικτή επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τόσων πολλών ζωών στην Πράγα», ενώ υπογράμμισε ακόμα: «Εκ μέρους του ελληνικού λαού και προσωπικά, εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον @prezidentpavel, τον τσεχικό λαό και ιδιαίτερα στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών».