Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε Πανεπιστήμιο στο κέντρο της Πράγας, πρωτεύουσας της Τσεχίας, σήμερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, σημαίνοντας συναγερμό στην πόλη. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι νεκροί από την επίθεση ένοπλου είναι μέχρι στιγμής 15, ενώ οι τραυματίες είναι πάνω από 24. 

Αξίζει να αναφερθεί πως μεταξύ των νεκρών είναι και ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος είχε γίνει γνωστό νωρίτερα από την Αστυνομία ότι είχε εξουδετερωθεί. 

Η Αστυνομία είχε ενημερώσει, επίσης, νωρίτερα, πως οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην πλατεία Γιαν Παλάχ, η οποία αποκλείστηκε πλήρως, όπως και η γύρω περιοχή. Η συγκεκριμένη πλατεία βρίσκεται στην παλιά πόλη της Πράγας, σε κεντρικότατη συνοικία, πολύ κοντά στη Σχολή Καλών Τεχνών και σε παλιό εβραϊκό κοιμητήριο.

«Μη μετακινηθείτε... κλειδώστε τα γραφεία σας»

Σε βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύουν ΜΜΕ και πολίτες σε social media, φαίνεται κόσμος να τρέχει πανικόβλητος και να βγαίνει από κτίριο με τα χέρια ψηλά. Η αστυνομία με tweet της καλεί τους κατοίκους της γύρω περιοχής να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Από πλευράς του, το προσωπικό του Πανεπιστημίου της Πράγας ανέφερε νωρίτερα ότι υπάρχουν πυροβολισμοί εντός του κτιρίου, σύμφωνα με email που στάλθηκε προς τους φοιτητές από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου του Καρόλου. «Μη μετακινηθείτε... κλειδώστε τα γραφεία σας», αναφέρει το email.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας Βιτ Ρακούσαν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία κανενός άλλου ενόπλου δράστη και κάλεσε τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας. Τέλος, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε και ότι όλο το κτίριο εκκενώνεται αυτήν τη στιγμή και υπάρχουν αρκετοί νεκροί και δεκάδες τραυματίες.