Μια σοκαριστική αποκάλυψη έκανε ο πασίγνωστος προπονητής Σβεν Γκόραν Έρικσον καθώς δήλωσε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο που βρίσκεται σε τελικό στάδιο και έχει «μόνο λίγους μήνες ζωής», δηλώνοντας ότι «Πρέπει να παλέψω όσο το δυνατόν περισσότερο»

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας και πολλών ομάδων στη μεγάλη καριέρα του φοβάται ότι έχει ένα χρόνο ζωής ή «στη χειρότερη περίπτωση λίγο λιγότερο» μετά τη διάγνωση-βόμβα που έγινε πέρυσι.

Είπε: «Όλοι καταλαβαίνουν ότι έχω μια ασθένεια που δεν είναι καλή. Όλοι μαντεύουν ότι πρόκειται για καρκίνο και έτσι είναι. Αλλά πρέπει να παλέψω όσο περισσότερο μπορώ. Όταν ρωτήθηκε ποια είναι η πρόγνωση, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό P1 της Σουηδίας ότι έχει «ίσως στην καλύτερη περίπτωση ένα χρόνο, στη χειρότερη λίγο λιγότερο, ή στην καλύτερη περίπτωση ίσως και περισσότερο. Δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος. Είναι καλύτερα να μην το σκέφτεσαι».

Υπήρχαν εικασίες σχετικά με την υγεία του, αφού σταμάτησε να εργάζεται ως αθλητικός διευθυντής της Karlstad στην πατρίδα του, τη Σουηδία. Σήμερα αποκάλυψε ότι κατέρρευσε μετά από ένα τρέξιμο πέρυσι και ανακάλυψε ότι ήταν σοβαρά άρρωστος.

Είπε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται πως «μπορείς να ξεγελάσεις τον εγκέφαλό σου. Δες τα θετικά στα πράγματα, μην κυλιέσαι στις αντιξοότητες, γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη αντιξοότητα φυσικά, αλλά κάνε κάτι καλό από αυτές».

Ο Έρικσον είπε στην P1 ότι κατέρρευσε ξαφνικά ενώ πήγαινε για τρέξιμο 5 χιλιομέτρων. Αφού είδε τους γιατρούς του, αποδείχθηκε ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και είχε επίσης καρκίνο. Είπε: «Δεν ξέρουν πόσο καιρό είχα καρκίνο, ίσως ένα μήνα ή ένα χρόνο».

Σε μια λαμπρή προπονητική καριέρα ο Σβεν Γκόραν Έρικσον ήταν αφεντικό της IFK Gothenburg, της Μπενφίκα, της Ρόμα, της Φιορεντίνα, της Σαμπντόρια, της Λάτσιο, της Μάντσεστερ Σίτι και της Λέστερ. Διετέλεσε επίσης προπονητής του Μεξικού, της Ακτής Ελεφαντοστού και των Φιλιππίνων.

Όσο όμως ήταν υπεύθυνος της Αγγλίας για πέντε χρόνια έγινε ο πιο διάσημος προπονητής ποδοσφαίρου στον κόσμο. Μεταξύ 2001 και 2006 καθοδήγησε τη λεγόμενη «χρυσή γενιά» αστέρων, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Στίβεν Τζέραρντ και ο Φρανκ Λάμπαρντ, αλλά ποτέ δεν κέρδισε το μεγάλο τρόπαιο που αναμενόταν.

Ο Σουηδός προπονητής έκανε σπουδαία πράγματα στη Λάτσιο κερδίζοντας τίτλους μαζί με τον (νυν προπονητή της ΑΕΚ) Ματίας Αλμέιδα που αγωνιζόταν τότε στην ιταλική ομάδα. Ωστόσο, αποχαιρέτησε απότομα την Ρώμη για την μοναδική ευκαιρία να αναλάβει την Αγγλία. Ο μισθός των 3 εκατομμυρίων λιρών που συνόδευε αποδείχθηκε πολύ δελεαστικός για να αφήσει την αγαπημένη του Λάτσιο.

Σύντομα αναζωογόνησε την ομάδα της Αγγλίας που αποτύγχανε συνεχώς. Η συντριπτική νίκη με 5-1 επί της Γερμανίας προσέφερε μεγάλη αισιοδοξία και ανέτρεψε τον προκριματικό όμιλο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, έστω κι αν χρειάστηκε το ιστορικό φάουλ του Μπέκαμ στο τελευταίο λεπτό εναντίον της Ελλάδας για να φτάσει στο Μουντιάλ.