Μια σημαντική περίμετρο ασφαλείας για την ελληνική οικογένεια φτιάχνουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος αλλά και όσα είχε θεσμοθετήσει νωρίτερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνει με δήλωση της στο «Μανιφέστο» η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη

«Ξέρουμε καλά ποια είναι η πραγματικότητα. Ξέρουμε ότι το κόστος διαβίωσης είναι μεγάλο για παρά πολλούς συμπολίτες μας και κυρίως για τις οικογένειες με παιδιά. Εξίσου μεγάλη όμως, καθημερινή και επίμονη, είναι η μάχη που δίνουμε ως κυβέρνηση για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας. Γιατί έχουμε πλήρη επίγνωση ότι έτσι στηρίζουμε το μέλλον και το αύριο της ίδιας της πατρίδας μας. Τα νέα μέτρα που ανακοινώσαμε, μαζί με όσα έχει θεσμοθετήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από την πρώτη τετραετία, φτιάχνουν μια σημαντική περίμετρο ασφάλειας.

Ερχόμαστε λοιπόν να αυξήσουμε το επίδομα γέννησης με σημαντική ενίσχυση. Ερχόμαστε να ενισχύσουμε το εισόδημα που χάνεται λόγω του πληθωρισμού στο χρόνο που πέρασε και έτσι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε και την αναδρομική ισχύ του μέτρου. Σε κάποιον λοιπόν που πλήρωσε ακριβότερα το παιδικό γάλα, ερχόμαστε ως Πολιτεία και του "επιστρέφουμε" ένα σημαντικό μέρος. Οι αυξήσεις στο εισόδημα είναι μόνιμες και θα υφίστανται και μετά την αποκλιμάκωση που πιστεύουμε ότι θα υπάρξει στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Θέλουμε να αισθανθούν οι νέοι άνθρωποι, τα νέα ζευγάρια και οι οικογένειες ότι η Πολιτεία είναι δίπλα τους. Επαναλαμβάνω ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάψει όλη τη διαθέσιμη βενζίνη που έχει για να ανακουφίσει τα νοικοκυριά από την ακρίβεια. Θέλουμε όμως να είναι σαφές πως ό,τι μέτρο λαμβάνουμε, είναι μετρημένο. Γιατί δίπλα από τη συνεχή προστασία πρέπει να συμβαδίζει και η δημοσιονομική ασφάλεια, έτσι ώστε να μη βάλουμε το μέλλον των παιδιών μας ποτέ ξανά σε κίνδυνο» σημειώνει η Σοφία Ζαχαράκη.