Την υλοποίηση προγράμματος κοινωνικής αντιπαροχής για την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου στα οποία θα ανεγερθούν κοινωνικές κατοικίες και την παροχή κινήτρων σε ιδιοκτήτες κλειστών διαμερισμάτων ώστε να τα ανοίξουν, με σκοπό να βρεθούν λύσεις στο οξύ πρόβλημα της στέγασης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κ. Ζαχαράκη είπε ότι το πρόγραμμα θα τρέξει το επόμενο διάστημα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Γερουλάνου ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα που θα αφορούν τον περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης και της golden visa σε μια περίοδο στην οποία η πραγματική αύξηση των ενοικίων κυμαίνεται, όπως είπε, από 37% έως 42%. 

Η Σοφία Ζαχαράκη μίλησε για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» και επισήμανε: «Έχουν υποβληθεί πάνω από 40.000 αιτήσεις. Οι 23.875 προκρίθηκαν ενώ πάνω από 9.378 βρίσκονται στο στάδιο έγκρισης. Το 60% αφορούν νέα ζευγάρια. Έχουμε 610 εκταμιεύσεις σε διάστημα κάτω των τεσσάρων μηνών» ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως ξεκινά πιλοτικά πρόγραμμα κοινωνικής στέγης για ευάλωτα άτομα με 30 διαμερίσματα στην Θεσσαλονίκη και 70 στην Αθήνα. 
Επίσης, η υπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα στέγασης και εργασίας για άστεγους και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού στο οποίο έχουν ενταχθεί 431 νοικοκυριά και 685 πολίτες και στο πρόγραμμα «Κάλυψη» στο οποίο συμμετέχουν 46 δήμοι.