Την αναστολή κάθε διαδικασίας εκλογής προέδρου, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα έρθει η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

«Δεν μπορούμε σε αυτό το κλίμα να επιλέξουμε πρόσωπα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει μια κρίση διαλυτική» είπε ο Νίκος Τεμπονέρας στο Open και ζήτησε τη σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου στις αρχές του 2025 «για να αποτυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ιδεολογική ταυτότητα». 

«Θεωρώ οτι είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να δώσει διέξοδο γιατί κάθε άλλη πρόταση να γίνουν εκλογές στο πολιτικό κένο καθώς συζητάμε μόνο για την πολιτική κουζίνα, οδηγεί στην διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να είναι αντικείμενο του συνεδρίου η έκπτωση του προέδρου; Αυτό αφορά την κοινωνία;» αναρωτήθηκε.

Ο Νίκος Τεμπονέρας είπε ότι δεν μπορεί να γίνει εκλογή προέδρου με πολεμικούς όρους και έστρεψε τα βέλη του στον Στέφανο Κασσελάκη. Τόνισε ότι «μέχρι πρότινος η Κεντρική Επιτροπή συμφωνούσε με την ηγεσία. Κάτι συνέβη και έσπασε ο πολιτικός δεσμός, κάτι λάθος έκανε ο Κασσελάκης και έχει κριθεί έκπτωτος» και πρόσθεσε: «Εδώ δεν κάνουμε Survivor. Αν δεν το έχουμε καταλάβει, ευθύνη έχει ο Σεέφανος Κασσελάκης που απαξίωσε τα πολιτικά οργανα. Κανείς δεν πρέπει να αποκλειστεί αλλά να δεσμεύονται από πολιτικές αποφάσεις».

Ερωτηθείς για το πώς θα καλυφθεί ένα κενό εξουσίας, ο Διονύσης Τεμπονέρας απάντησε ότι «στο διάστημα αυτό μπορεί η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή να εκτελουν χρέη προέδρου».