Η UEFA θέλει να θέσει ένα ανώτατο όριο στα συνολικά χρηματικά ποσά τα οποία θα μπορούν να ξοδεύουν οι σύλλογοι για μισθούς ποδοσφαιριστών και για μεταγραφές σε μία μόνο σεζόν.

Το εν λόγω πλάνο ήδη αξιολογείται από μία ομάδα ειδική στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και έρχεται εν μέσω φόβων ότι «οι αγγλικοί σύλλογοι θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο κυρίαρχοι οικονομικά», έπειτα από τους νέους κανονισμούς οικονομικής βιωσιμότητας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, οι οποίοι από φέτος θα περιορίζουν τις δαπάνες των συλλόγων, σε αναλογία ποσοστού με τα ετήσια έσοδά τους.

Τα σχέδια της UEFA για να βάλει... φρένο στην αγγλική κυριαρχία έχουν ως προτεραιότητα την εφαρμογή ενός πλάνου που θα επικεντρώνεται στην ισορροπία του ανταγωνισμού. Μια ισορροπία που θα επέλθει μέσα από ένα νέο είδος πλαφόν που επεξεργάζεται η UEFA, το οποίο θα στοχεύει στα συνολικά ποσά που μπορούν να επενδύουν οι ομάδες σε μεταγραφές και μισθούς ποδοσφαιριστών μέσα σε μια σεζόν.

Εφόσον το νέο μέτρο μάλιστα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβαδίζει με τους νέους κανονισμούς του FFP, σύμφωνα με τους οποίους οι σύλλογοι που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση επιτρέπεται να ξοδεύουν μόνο το 90% των εσόδων σε μισθούς και μεταγραφές το 2023, ποσοστό το οποίο θα πέσει στο 80% την επόμενη χρονιά και στο 70% το 2025.