Δεν έχουν τέλος οι αθλιότητες ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έλαβε τα μηνύματα καταδίκης του καιροσκοπισμού του της προηγούμενης κάλπης. Συνεχίζοντας τον κατήφορο της προεκλογικής του, και όχι μόνο, εκστρατείας, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για δήθεν ρουσφέτια στις προσλήψεις συνοριοφυλάκων, όταν επί δικής του διακυβέρνησης είχαν τοποθετηθεί σε θέσεις ευθύνης δύο από αυτούς που συνελήφθησαν στον Έβρο για εμπλοκή σε διακίνηση μεταναστών.

Συγκεκριμένα, στελέχη του, προεξάρχοντος του Χρήστου Σπίρτζη, επιχειρούν να παρουσιάσουν τους πέντε συνοριοφύλακες που συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες στον Έβρο με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στη διακίνηση μεταναστών, ως «ρουσφέτια της Νέας Δημοκρατίας», συνεχίζοντας τη γνωστή τακτική των fake news και ενώ τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, συνεπικουρούμενη από τις υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου των σωμάτων ασφαλείας.

Η πραγματικότητα είναι ότι δύο από τους συλληφθέντες είχαν μεταφερθεί στο κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στον Έβρο, θέση ευαίσθητη όσον αφορά την αντιμετώπιση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία και τη δράση των κυκλωμάτων διακινητών, όμως τοποθετήθηκαν εκεί τον Ιούνιο του 2018, δηλαδή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, απομακρύνθηκαν από το κλιμάκιο της ΕΥΠ τον Νοέμβριο του 2019, δηλαδή λίγο αφότου ανέλαβε τα ηνία της χώρας η Νέα Δημοκρατία. 

Με άλλα λόγια, η απόσπαση των δύο συνοριοφυλάκων σε θέσεις ευθύνης έγινε έναν χρόνο πριν τις εκλογές του 2019, απόδειξη της ωμής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ.