Άγριος καβγάς ξέσπασε για ακόμη μια φορά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν τη φορά ο Κώστας Αρβανίτης επέλεξε να επιτεθεί με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του βουλευτή του κόμματος και υποστηρικτή Κασσελάκη, Πέτρου Παππά, κατηγορώντας τον ότι παρεκκλίνει από την γραμμή του κόμματος για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. 

Πιο συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του κόμματος από το βήμα του συνεδρίου έκανε προσωπική επίθεση στον Πέτρο Παππά. Με ειρωνικό ύφος ο Κώστας Αρβανίτης σχολίασε την ομιλία του Πέτρου Παππά: «Τι ωραία που τα είπε ο σύντροφός ο Παππάς. Τι ωραία. Όμως να σου θυμίσω σύντροφε ότι άποψη του κόμματος είναι όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια». Μάλιστα ο Κώστας Αρβανίτης το πήγε ένα βήμα παραπέρα, μιλώντας για προσωπική ατζέντα του βουλευτή: «Οπότε οι προσωπικές ατζέντες τέλος». Μάλιστα κάποιοι σύνεδροι άρχισαν να χειροκροτούν ενώ άλλοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον ευρωβουλευτή του κόμματος. 

Η επίθεση Αρβανίτη έφερε τον θυμό του Πέτρου Παππά, ο οποίος φώναζε από το ακροατήριο ότι εξέφρασε τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος ενώ τον κατηγόρησε ότι πάει κόντρα στις αποφάσεις της ηγεσίας. Ο Κώστας Αρβανίτης συνέχισε να του απαντά ειρωνικά με χαρακτηριστικό ύφος: «Ναι σύντροφε. Ναι. Μιλάς σε μένα τον απόλυτο κομματικό, που δεν έχω αποκλίνει ούτε δράμι. Εγώ μιλάω για σένα. Αλλάζεις ατζέντα».  Εκείνη τη στιγμή οι οχλαγωγίες από το κοινό έγιναν εντονότερες, με αποτέλεσμα ο Κώστας Αρβανίτης να αυξήσει το τόνο της φωνής του, ζητώντας να τον αφήσουν να μιλήσει. Μάλιστα αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του οργάνου που συντόνιζε τη συζήτηση, ζητώντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αφήσουν τον ευρωβουλευτή να τελειώσει την ομιλία του. 

Η αντιπαράθεση Αρβανίτη - Πέτρου Παππά για τα ιδιωτικά ΑΕΙ είναι μόνο μια αφορμή, καθώς επικρατεί ένα έντονο κλίμα καχυποψίας στο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το ποια στελέχη υπονομεύουν τον νυν πρόεδρο, ακολουθώντας είτε προσωπική ατζέντα, είτε την γραμμή του Αλέξη Τσίπρα. Ουσιαστικά ο εσωκομματικός πόλεμος αφορά πλέον τα «διαπιστευτήρια» του κάθε στελέχους, σχετικά με το ποιοι δηλαδή στηρίζουν την ηγεσία Κασσελάκη ή είναι «αποστάτες και υπονομευτές», όπως τους χαρακτήρισε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης. Και μόλις άρχισαν.