Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη και στον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη. Και το μενού ήταν εξόχως πολιτικό. 

Οι δύο πολιτικοί που ήταν υποψήφιοι στην Αττική στις πρόσφατες εθνικές εκλογές αλλά δεν κατάφεραν να εκλεγούν, είχαν μια συζήτηση που δεν περιορίστηκε στην εκλογική τους περιφέρεια αλλά επεκτάθηκε στο ενδεχόμενο συμπόρευσης των κομμάτων τους. Ο Κώστας Σκανδαλίδης ήταν από τους υπεύθυνους για τις επιλογές της Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές και είχε ταχθεί υπέρ των συνεργασιών με τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο γύρο. Ο Κώστας Ζαχαριάδης από την άλλη στήριξε ενεργά τον Χάρη Δούκα για τον Δήμο Αθηναίων στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, γεγονός που δημιούργησε γέφυρες με την Χαρίλαου Τρικούπη.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κώστας Ζαχαριάδης έχει εκφράσει πολλές φορές την άποψή του για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, εννοώντας μια σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή την άποψη, δηλαδή στο μοντέλο Δούκα, φαίνεται να συγκλίνει και το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο οι ηγεσίες των δύο κομμάτων ούτε που θέλουν να ακούν τέτοια σενάρια, καθώς προετοιμάζονται για τη δύσκολη κάλπη των ευρωεκλογών και κυρίως για το ποιος θα κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων, με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.