Σημεία και τέρατα, συμβαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο απερχόμενος πρόεδρος Βαγγέλης Σημανδράκος έχει χάσει την… μπάλα και μόνη του στήριξη είναι γνωστή διευθύντρια, πρώην στέλεχος του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μάλιστα χθες σε μια στιγμή που απώλεσε παντελώς την ψυχραιμία του, όπως πληροφορούμεθα από μάρτυρες, επετέθη στον αντιπρόεδρο Κυριάκο Μπαμπασίδη, απειλώντας ότι «θα τους περιποιηθεί όλους καταλλήλως» και μόνο μετά την παρέμβαση ψυχραιμοτέρων και την ήπια στάση του αντιπροέδρου, δεν πήρε έκταση το επεισόδιο.

Τι συνέβη ακριβώς; Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι σε συγκεκριμένες Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, που προΐστανται πρόσωπα που απολαμβάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από τον πρόεδρο του Οργανισμού, κυκλοφορούν λίστες δεσμεύσεων με ΑΦΜ παραγωγών που το σύνολό τους φαίνεται να αγγίζει περίπου τον αριθμό των 16.000.

Το γεγονός αυτό είναι που δημιούργησε ένα ιδιαίτερα έντονο κλίμα αμφισβήτησης και καχυποψίας στη Διοίκηση του Οργανισμού, για την χρόνια ομηρία στην οποία μπορεί αδίκως να υποβάλλονται οι δεσμευμένοι παραγωγοί.

Συγκεκριμένα, πολλά μέλη της Διοίκησης προβληματισμένα από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν άρχισαν να αναζητούν έγγραφα και σχετικές αποφάσεις, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι λόγοι των δεσμεύσεων καθώς και η νομιμότητά τους. Εξ’ αφορμής του γεγονότος αυτού, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν εισερχόμενα έγγραφα από εισαγγελικές και άλλες ελεγκτικές αρχές, τα οποία υποκρύφθηκαν με πρωτοβουλία του προέδρου από τα λοιπά μέλη της Διοίκησης.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ απέστειλε εσωτερικό έγγραφο στη γραμματεία του Γραφείου Διοίκησης και Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να ενημερωθεί από την αρμόδια γραμματέα για την πιθανή ύπαρξη και άλλων εγγράφων που ενδεχομένως να κρατήθηκαν μυστικά και να μην κοινοποιήθηκαν στη Διοίκηση.

Η απάντηση στο έγγραφο-ερώτημα του αντιπροέδρου, δεν δόθηκε από την αρμόδια Γραμματέα, αλλά από τον μαινόμενο πρόεδρο, ο οποίος εισέβαλλε ως «ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ» των γηπέδων, στο γραφείο του αντιπροέδρου, βρίζοντας και προπηλακίζοντας τον ίδιο και άλλα παρευρισκόμενα μέλη της Διοίκησης, προκαλώντας μάλιστα ζημιές στο γραφείο και απειλώντας τους, ότι εάν δεν αποσυρθεί το έγγραφο θα τους «περιποιηθεί όλους καταλλήλως».