Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στη Ρώμη έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Χ.

«Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης! Κατερίνα μας κάνεις για ακόμα μία φορά όλους υπερήφανους!

Σε ευχαριστούμε», σημειώνει στην ανάρτησή του.

Έκανε το θαύμα της

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε το... θαύμα της και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου της Ρώμης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με άλμα στα 4,73μ, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο έπειτα από συγκλονιστική μάχη με την Ελβετίδα, Αντζέλικα Μόζερ (4,78μ.) κρεμώντας στο στήθος της το πέμπτο σερί μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Ανοικτού και 12ο συνολικά σε μεγάλη διοργάνωση στην λαμπερή καριέρα της.

Η βραδιά ξεκίνησε ιδανικά για την Ελληνίδα «βασίλισσα των αιθέρων» (που πήγε στη Ρώμη με εφετινή καλύτερη επίδοση στα 4,64μ.), καθώς έδειξε απ’ την αρχή του σπουδαίου τελικού, πως ήταν σε πολύ καλή κατάσταση κι αποφασισμένη να ανέβει στο βάθρο για ακόμη μία φορά.

Έγραψε έναν πεντακάθαρο πίνακα, έχοντας μόνο έγκυρα στα 4,43μ, 4,58μ, 4,68 και 4,73μ. και πήρε εξαρχής προβάδισμα έναντι των άλλων αθλητριών. Με το 4,73μ. μάλιστα η Στεφανίδη έκανε νέο φετινό ρεκόρ κι έπιασε και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.