Δεν ήθελε να γνψρίζει τίποτα για τα όσα διαδραματίζονταν στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ο Γιώργος Βασιλειάδης, υφυπουργός Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ. 

Την αποκάλυψη αυτή κάνει ο Νίκος Κακλαμανάκης ο οποίος τον είχε ενημερώσει ήδη από το 2017 για τα όσα η διοίκηση της ΕΙΟ κάνει αλλά εκείνος τον κάλεσε να σιωπήσει και να μην μιλά δημόσια για αυτά.

«Η βασικότερη παθογένεια» λέει ο Νίκος Κακλαμανάκης στο Βήμα «ήταν η βολική σιωπή. Κάποιος έχει αποφασίσει να βολευτεί και να σιωπήσει ή σιωπά προκειμένου να βολευτεί. Και παραδείγματα είχαμε πολλά. Υπήρχε, όμως, και ομερτά άνωθεν. Τι εννοώ: σε συνάντηση με τον προηγούμενο υφυπουργό Αθλητισμού, παρουσία μαρτύρων, του κ. Γαλακτόπουλου και του κ. Μυγιάκη, του ανέφερα τα προβλήματα με την ομοσπονδία, και μου είπε “δεν θέλω να ξανακούσω για την ομοσπονδία, ούτε θα το λες δημόσια, ούτε και σε μένα προσωπικά, αν θέλεις το δίκαιο αίτημά σου να προπονείς έως ότου γίνει η σχολή της ΓΓΑ-ΕΙΟ, να λυθεί με νομοθετική ρύθμιση ”. Του απάντησα “no deal”. Το γεγονός έγινε στις 28/9/2017, και έχει άμεσα κατατεθεί από μένα και επιβεβαιωθεί από τους μάρτυρες (υπάρχει και σχετικό ηχητικό) στη ΓΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυ- μπιονικών που έγινε την ίδια μέρα και για την οποία βρισκόμασταν στη ΓΓΑ».

Μιλώντας για τις καταγγελίες του ο χρυσός ολυμπιονίκης αναφέρει: «Δυστυχώς πολλά είναι αυτά που στοιχειοθετούν την κάθε μία. Και γνωρίζουμε πολύ περισσότερα από όσα μπορούμε να αποδείξουμε και, κυρίως, από όσα μας αφήνουν να αποδείξουμε — γιατί δεν μας δίνουν στοιχεία». Ρωτάμε εάν υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα. «Δόθηκε πριμ προπονητή χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου σε κάποιον που δεν ήταν προπονητής μου αλλά συνοδός μου στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 κατέχοντας τη θέση τεχνικού συμβούλου ΕΙΟ. Για αυτό υπάρχει η άμεση καταγγελία που έκανα αλλά και δηλώσεις στον Τύπο δικές μου και του κ. Καπράλου, αρχηγού της τότε Ολυμπιακής Ομάδας, όπως και του κ. Ανδρεάδη (που έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας), στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΝΟΕ, ότι δεν είχα προπονητή, μόνο συνοδό. Ο συγκεκριμένος δεν μου έδωσε ποτέ πρόγραμμα, δεν γνώριζε ιστιοσανίδα, δεν μου έστησε ούτε μία φορά στίβο με σημαδούρες, ποτέ στον ολυμπιακό κύκλο των 4 ετών από το 1992 έως το 1996. Με συνόδεψε σε κάποια πρωταθλήματα και αμείφθηκε με το παραπάνω γι ’ αυτό».

Αναφέρεται σε μια ψευδή βεβαίωση αλλά και πιθανή διασπάθιση. Με έγγραφό της η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ενημερώνει το 2015 τις Ενοπλες Δυνάμεις ότι αξιωματικός, πρωταθλητής της Ιστιοπλοΐας, θα μεταβεί στο εξωτερικό «για να παρακολουθήσει τον αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου με στόχο την εξεύρεση νέων υλικών (πανιά, άλμπουρα κ.λπ.) και εν συνεχεία την προμήθεια αυτών, τα οποία είναι απαραίτητα για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες», ενώ το άθλημα που αγωνίζεται δεν ήταν στο ολυμπιακό πρόγραμμα το 2016. Μιλώ για πιθανή διασπάθιση γιατί δεν γνωρίζω αν πήγε τελικά και εάν αγόρασε — είναι από τα στοιχεία που έχω ζητήσει από την Ομοσπονδία» λέει ο κ. Κακλαμανάκης.

Αναφέρεται σε κατάχρηση εξουσίας και μιλά για τις υπεύθυνες δηλώσεις που υποχρεώνονται οι αθλητές να υπογράψουν προκειμένου να ενταχθούν στην εθνική ομάδα. «Δεσμεύονται πως δεν θα κάνουν ρατσιστικές ή άλλου τύπου μειωτικές και δυσφημιστικές δηλώσεις ή αναρτήσεις στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο ακόμα και για διοικητικούς παράγοντες γιατί θα παραπεμφθούν στα εσωτερικά πειθαρχικά όργανα (συνεπώς… game over). Επίσης ότι οι αθλητές δεν έχουν δικαίωμα, αν έχουν κάποιο πρόβλημα, να απευθυνθούν στα πολιτικά δικαστήρια. Αυτό είναι καθεστώς Βόρειας Κορέας. Τίθεται και ένα ακόμα θέμα, η δυσφήμηση της πατρίδας μας. Υπάρχει ένα ηχητικό ντοκουμέντο από διεθνές συνέδριο του 2019 όπου, ενώπιον αντιπροσώπων από περισσότερες από 150 χώρες, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Kim Andersen κατηγορεί την Ελληνική Ομοσπονδία ότι διαδίδει fake news».