Μικρή ανάσα δροσιάς πριν από νέο κύμα ζέστης προβλέπει για τις επόμενες ημέρες ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, επισημαίνοντας ότι το επόμενο 24ωρο είναι το πιο επικίνδυνο, με ισχυρές καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα, που ενδέχεται να προκαλέσουν τοπικά προβλήματα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο δεν αναμένονται ακραία φαινόμενα, ωστόσο από την Πέμπτη (8/8) ξεκινά περίοδος παρατεταμένης ζέστης, με θερμοκρασίες 3-5 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Στη Δυτική Ελλάδα, μάλιστα, ο υδράργυρος ενδέχεται να αγγίξει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την ίδια ημέρα αναμένεται ενίσχυση των μελτεμιών, με ανέμους 6 έως 7 μποφόρ, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά την προοπτική νέου καύσωνα, ο κ. Τσατραφύλλιας ξεκαθαρίζει πως, αν και οι πιθανότητες έχουν μειωθεί, παραμένει το ενδεχόμενο να μας προσεγγίσουν θερμές αέριες μάζες μετά τις 15 Αυγούστου, κάτι που όπως σημειώνει, «χρήζει παρακολούθησης».

«Πρώτα ένα σφηνάκι δροσιάς και μετά παρατεταμένη ζέστη», έγραψε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος στην ανάρτησή του, υπογραμμίζοντας την ανάγκη προσοχής το επόμενο 24ωρο λόγω των ισχυρών φαινομένων στα βόρεια της χώρας.

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσατραφύλλια:

«Πρώτα ένα σφηνάκι δροσιάς και μετά παρατεταμένη ζέστη…

Καλό μεσημέρι!

Χωρίς καιρικές ακρότητες θα κυλήσουν οι ημέρες μέχρι τουλάχιστον και τον Δεκαπενταύγουστο!

Οι καταιγίδες όμως στη βόρεια Ελλάδα το επόμενο 24ώρο θα είναι έντονες. 

Από την Πέμπτη και για αρκετές ημέρες ο υδράργυρος θα βρεθεί 3-5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα διατηρώντας τη ζέστη υποφερτή.

Πιο ζεστός θα είναι ο καιρός στη δυτική Ελλάδα με θερμοκρασιακό ταβάνι τους 36-37 βαθμούς.

Επίσης, τα μελτέμια από την Πέμπτη θα ζωηρέψουν (6-7 μποφόρ) μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σχετικά με το ερώτημα για το αν θα έρθει άλλος καύσωνας, η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονολεκτική. Ωστόσο, αν και μειώνονται οι πιθανότητες, δεν σας κρύβω ότι βλέπω θερμές αέριες μάζες να μας προσεγγίζουν μετά τις 15 του μήνα και χρήζουν παρακολούθησης».