«Κόκκινο πανί» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 καθώς o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έπειτα από ερώτηση που δέχθηκε από την εφημερίδα Καθημερινή, υπογράμμισε πως «Νομίζω ότι ο κ.Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε αυτοβούλως από το προσκλητήριο των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων για την επόμενη ημέρα. Αν δεν υπήρχε ο κ.Βαρουφάκης θα έπρεπε ο κ.Μητσοτάκης να τον εφεύρει»..

Από την άλλη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως έχει  «θάψει» και το σενάριο της κυβέρνησης ανοχής ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι «η προσδοκία μου, η ελπίδα και το σχέδιό μου».

Ειδικότερα, βγάζοντας εκτός κάδρου προοδευτικής διακυβέρνησης τον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και την κυβέρνηση ανοχής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης ότι, μέσω του σχεδίου «Δήμητρα» ο Γιάνης Βαρουφάκης επαναφέρει το φόβο στους πολίτες.

Η απάντηση από τον Γιάννη Βαρουφάκη

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον επικεφαλής του Μέρα 24 Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος τόνισε πως: « Δεν έχω να απαντήσω τίποτα. Θλίβομαι που ένας άνθρωπος με τον οποίον, έστω και για λίγους μήνες, δώσαμε έναν ωραίο, κοινό αγώνα υπέρ του λαού μας έχει πέσει τόσο χαμηλά».

Ούτε 50 λέξεις δεν εκστόμισε ο λαλίστατος κ.Βαρουφάκης για τον πάλαι ποτέ αγαπημένο του φίλο που κολυμπούσαν και μαζί στις αριστερές θάλασσες των ιδεολογικών τους φαντασιώσεων.

Ε... βέβαια... Είναι πληγωμένος ο Γιάνης. Στεναχωρημένος που οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο, αλλά η δικιά του με τον Τσίπρα στον εκλογικό πάτο της κάλπης.