Οι προφητείες του Αλέξη Τσίπρα, τα χρόνια της «πέτρινης» αντιπολίτευσης, έχουν σπάσει ρεκόρ «επιτυχίας». Για όλα όσα έχει δηλώσει με βεβαιότητα ως προς το τι θα συμβεί, αν κάποιος έπαιζε στοίχημα, θα πήγαινε κουβά. Τελευταίο… θύμα του ο Παναθηναϊκός.

Τον Ιούλιο του 2019, λίγες ημέρες μετά την ήττα στις εκλογές, δήλωνε πως η νέα τότε κυβέρνηση θα διαλύσει τη χώρα και θα πλήξει τους εργαζόμενους. Με την τετραετία να κλείνει, τα μέτρα στήριξης και οι νομοθετικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν κατέρριψαν την προφητεία.

Όπως καταρρίφθηκε και η προφητεία του Δεκεμβρίου 2019 όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε την κυβέρνηση για ανικανότητα και αδυναμία να διαχειριστεί τα Ελληνοτουρκικά. Τρεις μήνες μετά η κυβέρνηση απέτρεπε μια υβριδική επίθεση στον Έβρο καθιστώντας αδύνατη την «εισβολή» χιλιάδων «μεταναστών» που, οργανωμένα και με τη συμμετοχή των τουρκικών αρχών, επιχείρησαν να μπουν στη χώρα. Το μήνυμα που εστάλη τότε σαφές και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στην πανδημία θα μπορούσε να πει κανείς πως το τερμάτισε, αλλά ήρθε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός για να διαψευστούν αυτές οι προσδοκίες.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας με την πανδημία έδωσε ρεσιτάλ προφητειών. Με κορυφαία αυτήν που αφορούσε τα εμβόλια. Τον Νοέμβριο του 2020 δήλωνε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα, λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει -και μάλιστα δωρεάν- ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί».

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020 δήλωνε «καλώς να έρθει το εμβόλιο» και στα τέλη του ίδιου μήνα έκανε ο ίδιος την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό ενώ μέσα στον επόμενο χρόνο έκανε και τις άλλες δύο.

Ήταν ο ίδιος χρόνος, το 2020, που μιλούσε για καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και διάλυση της χώρας, της κοινωνικής συνοχής.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι διεθνείς επιπτώσεις έφεραν τον Αλέξη Τσίπρα να καταγγέλλει την κυβέρνηση και να μιλά για έναν χειμώνα «κόλαση» που θα διέλυε τη χώρα, θα έφερνε φτώχεια και δυστυχία και θα κατέστρεφε τον κοινωνικό ιστό. Τα λέει και προεκλογικά αυτά, μόνο που η πραγματικότητα και η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση έριξε και αυτές τις … προφητείες Τσίπρα στον κουβά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την επομένη των εκλογών του 2019 ο Αλέξης Τσίπρας προέβλεπε εκλογές. Σε σχεδόν 6μηνιαία βάση δήλωνε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές για να... δραπετεύσει. Η εξάντληση της τετραετίας αλλά και το ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ και του πρωθυπουργού καταγράφουν μια ακόμη... επιτυχή πρόβλεψη.

Βέβαια αυτό που έχει κυριαρχήσει από τη Δευτέρα το βράδυ μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού και την ουσιαστική εξασφάλιση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ είναι η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Οκτώβριο στον ΣΚΑΪ.

Δηλώνοντας βέβαιος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές προχώρησε σε μια ακόμη… προφητεία. Δήλωσε βέβαιος πως ο ΠΑΟ θα είναι ο πρωταθλητής.

«Το μόνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι, αφού είμαστε και στον ΣΚΑΪ, ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού τον θεωρούν μαυρόγατα, ελέγχονται... ως ακριβείς.