Οριστικοποιείται η εκλογική απόσυρση του Παύλου Πολάκη μετά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ που διήρκησε 2,5 ώρες περίπου. Το μέλλον όμως των σχέσεων των δύο πλευρών παραπέμπεται σε έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη και μάλιστα παρουσία του ίδιου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν τέθηκε θέμα απομάκρυνσής του από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ότι παραμένει μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας και ως εκ τούτου, αν επαληθευθούν, ουδείς γνωρίζει ποιό τελικά είναι το ερώτημα το οποίο θα κληθεί να απαντήσει η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Πάντως η έκτακτη συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ενδέχεται να έχει αυτόν τελικά τον ρόλο. Να οριοθετήσει το ερώτημα στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει η Επιτροπή Δεοντολογίας αφού όμως… απολογηθεί και ο ίδιος ο Παύλος Πολακης που θα είναι παρόν στην συνεδρίαση της Πέμπτης

Σε κάθε περίπτωση η όλη εξέλιξη δείχνει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και την εσωτερική κατάσταση στην Κουμουνδούρου αφού απαιτείται πέραν της παρέμβασης Τσίπρα, που δήλωσε πως είναι οριστική η απόφαση να μην μετέχει στα ψηφοδέλτια να συνεδριάσουν διάφορα όργανα.

Και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως στο εσωκομματικό πεδίο πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να μην απομακρυνθεί από το κόμμα ο Παύλος Πολάκης. Ακόμη και στελέχη που κρατούσαν πάντα αποστάσεις και είχαν συγκρουστεί στο παρελθόν, εμφανίζονται να ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να λήξει το θέμα με την απομάκρυνση Πολακη από τα ψηφοδέλτια.

Αλλωστε βλέπουν την απήχηση που έχει στους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς που διαμορφώνουν γνώμη κυρίως εντός του κόμματος και πρωτοστατούν στις ακραία συγκρουσιακές, σε επίπεδο ρητορικής, επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και κυρίως κατά του πρωθυπουργού.