Δραματική παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, όπου η φωτιά βρίσκεται εκτός ελέγχου για ένατη συνεχόμενη μέρα, ωστόσο κάποια πρώτα καλά νέα έρχονται από το μέτωπο της Λευκίμμης.

Οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης να θέσουν υπό έλεγχο την τεράστια φωτιά παραμένουν δύσκολες, καθώς οι φλόγες που δυναμώνουν λόγω της έντασης και της φοράς του αέρα απειλούν συνεχώς χωριά και οικισμούς με αποτέλεσμα να εκκενώνονται.

Στην περιοχή της Λευκίμμης, πυροσβέστες και εναέρια μέσα κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο το πύρινο μέτωπο. Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης προς το Τυχερό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κερδήθηκε το στοίχημα των πυροσβεστικών δυνάμεων, να περιορίσουν τη φωτιά, υπό τον φόβο ότι οι άνεμοι από τη Δευτέρα αλλάζουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 15 κάτοικοι, κατά την εκκένωση του οικισμού, μεταφέρθηκαν με ευθύνη του δήμου σε ξενοδοχείο της περιοχής ενώ δεκάδες άλλοι, κυρίως ηλικιωμένοι, μετέβησαν σε σπίτια συγγενών τους.

Το μέτωπο από τη Δαδιά προς την Κοτρωνιά

Ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί το ενεργό μέτωπο από τη Δαδιά προς την Κοτρωνιά, όπου αυτή την ώρα οι επίγειες δυνάμεις καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες να μην περάσει έναν δρόμο, καθώς αν συμβεί αυτό οι φλόγες θα μπουν στον Δρυμό.

Αισιοδοξία επικρατεί και για τον οικισμό των Κασσιτερών στη Ροδόπη, αφού αυτή την ώρα η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο. Το μεσημέρι στάλθηκε μήνυμα 112 για εκκένωση προς τις Σάπες, για τρίτη συνεχόμενη φορά. Σε επιφυλακή είναι όλες οι επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Ωστόσο, το πύρινο μέτωπο που συνεχίζει να καίει προς τη Νέδα, περνάει πλέον στο Δήμο Αριανών. Εκεί, οι εστίες είναι διάσπαρτες αλλά έρπουσες, ίσως το μέτωπο να είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Προς το παρόν, δεν εμπνέει κίνδυνο.

Οι άνεμοι στον Έβρο εξακολουθούν να πνέουν βορειοανατολικοί και κόντρα στη φωτιά, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την η αναχαίτισή της. 

Τα μηνύματα του 112

Στο μέτωπο του Έβρου επιχειρούν σήμερα, Κυριακή, 27 Αυγούστου, 295 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με τη συνδρομή από αέρος επτά πυροσβεστικών αεροσκαφών και πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς που καίει για ένατη συνεχόμενη μέρα,  το «112» το μεσημέρι της Κυριακής κάλεσε τους κατοίκους της Λευκίμμης να εκκενώσουν την περιοχή.