Μετά τις εμπρηστικές και χυδαίες αναφορές του Νίκου Παππά για την Νέα Δημοκρατία, ανάρτηση που αναγκάστηκε να κατεβάσει πολύ σύντομα, ξέσπασε μια ένα εσωκομματική γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί κατηγορούσαν τον Σωκράτη Φάμελλο ότι έδειξε ατολμία, καθώς έπρεπε να διαγράψει τον ευρωβουλευτή, ωστόσο φαίνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να υποχωρήσει μετά τις απειλες του Παύλου Πολάκη ότι η διαγραφή Νίκου Παππά θα ξεσηκώσει νέo εσωκομματικό μπαϊράκι εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί βουλευτές και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος επικοινώνησαν με τον Σωκράτη Φάμελλο, ζητώντας του να δείξει πυγμή ηγέτη και να διαγράψει τον ευρωβουλευτή. Άλλωστε όπως έλεγαν με νόημα, τον μπασκετμπολίστα τον φόρτωσε στο κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έδωσε και προσωπικό αγώνα για την εκλογή του και τελικά κανένας δεν γνωρίζει τι κάνει στην Ευρωβουλή. Δεν ήταν τυχαίο ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Συμεών Κεδίκογλου επέκρινε δημοσίως τον ευρωβουλευτή, αναφέροντας ότι του πέταξε καρέκλα στο συνέδριο του κόμματος, επειδή απλά δεν συμφωνούσε με όσα έλεγε ενώ και άλλα στελέχη του κόμματος έχουν πρόβλημα με τη συμπεριφορά του. Παράλληλα πολλά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων και ο Χρήστος Σπίρτζης, ξεκαθάρισαν στον πρόεδρο ότι σε περίπτωση διαγραφής, θα τον στηρίξουν δημοσίως σε όλα τα πάνελ και τα κομματικά όργανα. Γενικά η πλευρά που στήριξε τον νυν πρόεδρο στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές ζητούσε επιτακτικά τη διαγραφή του ευρωβουλευτή, καθώς ισχυριζόταν ότι τέτοιες συμπεριφορές εριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφιο ποσοστό. Πράγματι οι πληροφορίες που είχαν πολλά στελέχη ήταν ότι ο Σωκράτης Φάμελλος θα διέγραφε τον Νίκο Παππά, άλλωστε η ανάρτηση του δεν ταιριάζει ούτε στο στυλ και το ύφος του νέου προέδρου. Ωστόσο τελευταία στιγμή τα πράγματα άλλαξαν.

Η εσωκομματική «ομηρία» Φάμελλου 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον ευρωβουλευτή έσωσε ο Παύλος Πολακης, ο οποίος διεμύμησε στην ηγεσία ότι σε περίπτωση διαγραφής, θα ασκήσει δημοσίως κριτική στην Κουμουνδούρου για μια σειρά πολιτικών θεμάτων αλλά και για τη δημοσκοπική κατρακύλα. Στην ίδια γραμμή συντάχθηκαν και πολλα στελέχη που στήριξαν τον Παύλο Πολάκη στις εσωκομματικές εκλογές. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το χυδαίο αυτό ύφος της ανάρτησης υπήρξε η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ για πολλά έτη, τουλάχιστον στο διαδίκτυο και στα κομματικά τρολ. Μέχρι και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιώργος Καραμέρος μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναγκάστηκε να βάλει τέλος στις φήμες διαγραφής, όταν ο Σωκράτης Φάμελλος πήρε το μήνυμα ότι θα δεχτεί έντονη εσωκομματική κριτική. Άλλωστε ο ίδιος φαίνεται πως είναι «όμηρος» του μισού ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο εκφράζει ο Παύλος Πολάκης ενώ πολλοί υποστηρικτές του σχολιάζαν ότι έχασε μια χρυσή ευκαιρία να δείξει ηγετικά χαρακτηριστικά. Πάντως η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα διαγράψει κάποιος έναν ευρωβουλευτή που είπε δημοσίως, ο τι λένε τα κομματικά τρολ και πολλά στελέχη στο διαδίκτυο. Σε κάθε περίπτωση, ο Παύλος Πολάκης είναι έτοιμος να ελέγξει και επίσημα το κόμμα στο προσεχές συνέδριο, δείχνοντας τα δόντια του στον Σωκράτη Φάμελλο.