«Το Τουρκολιβυκό μνημόνιο λένε ότι δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, αλλά εγώ θα πω ότι παράγει κανονικά έννομα αποτελέσματα και δημιουργεί και τετελεσμένα», είπε αναλυτικά η Μαρία Απατζίδη στον τηλεοπτικό σταθμό One.

Mε την επισήμανση πως «δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα», η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, να πάρει θέση και να καταδικάσει όσα δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή η αναπληρώτρια γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Απατζίδη, ότι δηλαδή το τουρκολιβυκό μνημόνιο παράγει έννομα αποτελέσματα.

Σημειώνει συγκεκριμένα η Αλεξάνδρα Σδούκου σε σχετική δήλωσή της:

«Η αναπληρώτρια γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ κα Μαρία Απατζίδη δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο παράγει έννομα αποτελέσματα. Η ελληνική κοινή γνώμη μαθαίνει ξαφνικά ότι ενώ το παράνομο και ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν το αναγνωρίζει καμία χώρα στον κόσμο και το έχει καταδικάσει πολλάκις με τον πλέον επίσημο τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΠΑΣΟΚ βάλθηκαν να ξαναγράψουν την ιστορία του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας όπως τους βολεύει, αρκεί να αφήσουν, όπως πιστεύουν, ακόμη ένα στίγμα στην εικόνα της Κυβέρνησης.

Απευθύνουμε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το εξής απλό ερώτημα: Αυτό που δήλωσε η κα Απατζίδη αποτελεί την επίσημη θέση του κόμματός του στο ζήτημα; Διότι αν δεν είναι, καλό είναι να καταδικάσει άμεσα τα όσα ακούστηκαν από το στέλεχος της παράταξής του.

Στη Νέα Δημοκρατία απευχόμαστε να έχει υιοθετήσει ο κ. Ανδρουλάκης μια τέτοια αντεθνική θέση. Η αντιπολίτευση πρέπει να καταλάβει ότι δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα».