Στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» βρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, όπου μίλησε για τα αποτελέσματα του κόμματός του στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε πως η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν λάθος ενώ στο αποτέλεσμα συνέβαλαν και οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως είπε: «Θεωρώ πως η αιτία της μεγάλης διαφοράς ήταν η λάθος στρατηγική. Η ΝΔ έλεγε πως θέλει αυτοδυναμία, θεωρήθηκε κόμμα σταθερότητας. Οι ατυχείς δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλαν σε αυτό (σ.σ.: το αποτέλεσμα). Δεν εκτιμήσαμε πώς αντανακλά το ζήτημα των επιδομάτων. Δεν θεωρούσαμε πως η λύση είναι τα επιδόματα της ΝΔ και η κοινωνία έκρινε διαφορετικά».

«Οφείλουμε να ανασυνταχθούμε»

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και στις αιτίες που οδήγησαν στην ήττα, τις οποίες παρουσίασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία που πραγματοποίησε μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του. 

Όπως τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις αιτίες της ήττας. Οφείλουμε να ανασυνταχθούμε. Ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν το περιμέναμε και έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Σηκώνουμε το κεφάλι και προχωράμε. Η στρατηγική που κρίθηκε αποτυχημένη θα αλλάξει πλήρως. Το αφήγημά μας είχε να κάνει με την απλή αναλογική και δεν έπεισε τους πολίτες. Κρίθηκε πως και το πολιτικό σύστημα δεν ήταν ώριμο για μία κυβέρνηση συνεργασίας».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Η στρατηγική μας ηττήθηκε. Κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν έφτασε ποτέ το πρόγραμμά μας στον κόσμο. Ο κόσμος δεν γνώριζε καίρια σημεία του προγράμματος, αναλωθήκαμε στη συζήτηση με ποιους θα συνεργαστούμε, αλλά δεν συζητήσαμε για την επόμενη μέρα».