Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, υπερασπίστηκε την αμερικανική πολιτική απέναντι στη Ρωσία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε συνέντευξή του στο NBC. Όπως τόνισε, «τη στιγμή που θα επιβάλλουμε αυστηρότερες κυρώσεις, η ικανότητά μας να ενεργούμε ως μεσολαβητής για την ειρήνη μειώνεται».

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται στο μέλλον να προχωρήσουν σε ακόμη σκληρότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας, εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επέκρινε ανοιχτά την Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας «παράλογο» το γεγονός ότι ορισμένες χώρες εξακολουθούν να αγοράζουν ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

«Ορισμένες χώρες ζητούν από τις ΗΠΑ να επιβάλουν περισσότερες κυρώσεις, αλλά την ίδια στιγμή δεν κάνουν αρκετά οι ίδιες. Νομίζω ότι πρέπει να αναλάβουν περισσότερη δράση», υπογράμμισε.