Με αστεϊσμούς αντιμετώπισε ο Αλεξέι Ναβάλνι τους δικαστές οι οποίοι απέρριψαν άλλη μια προσφυγή για τη μεταχείρισή του στη φυλακή. Ο Ναβάλνι εμφανίστηκε μέσω βιντεοσύνδεσης από την αποικία κρατουμένων στην οποία μεταφέρθηκε τον περασμένο μήνα από φυλακή στο Μελέχοβο. 

Ο Ναβάλνι προκάλεσε το γέλιο του δικαστή όταν ρώτησε κατά τη βιντεοσύνδεση εάν η φυλακή στο Μελέχοβο έκανε πάρτι για να γιορτάσει την αναχώρησή του και εάν σε αυτό υπήρχε καραόκε. Στη συνέχεια ρώτησε εάν η σωφρονιστική υπηρεσία στο Μελέχοβο έκανε «πάρτι γυμνών», μια αναφορά σε συγκέντρωση με ημίγυμνους σελέμπριτι στη Μόσχα τον περασμένο μήνα που προκάλεσε σκάνδαλο. 

Τα σχόλια αυτά κατέδειξαν την ικανότητα του Ναβάλνι να κάνει χιούμορ ακόμα και σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση και να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο, παρά το γεγονός ότι έχει σταλεί σε μια από τις πλέον απομονωμένες και αφιλόξενες περιοχές της Ρωσίας. 

Οι τακτικές ακροαματικές διαδικασίες στο δικαστήριο του προσφέρουν βήμα για να συνεχίσει τις επιθέσεις του κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του πολέμου στην Ουκρανία καθώς και να αμφισβητήσει και να χλευάσει αυτούς που τον κρατούν φυλακισμένο. Ο ίδιος δήλωσε στον δικαστή Κίριλ Νικιφόροφ, που έχει προεδρεύσει σε πολλές τέτοιες ακροαματικές διαδικασίες, ότι «ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλό μου» από τη χαρά του που τον είδε και πάλι.

Στην ακροαματική διαδικασία της Τετάρτης ο Ναβάλνι ισχυρίστηκε ότι οι αρχές ενήργησαν παράνομα με το να τον στείλουν σε κελί απομόνωσης τον Οκτώβριο επειδή προσέβαλε επιθεωρητή των φυλακών. Ο Ναβάλνι δήλωσε ότι ο επιθεωρητής κατέσχεσε το στυλό του παρά το γεγονός ότι είχε δικαίωμα να έχει στην κατοχή του γραφική ύλη και αναγνώρισε ότι «ξεπέρασε τα όρια» με το να τον χαρακτηρίσει διάβολο, ηλίθιο και σκιάχτρο. Όπως δήλωσε ο Ναβάλνι, θα έπρεπε ήδη, πριν από τη στιγμή του περιστατικού εκείνου, να είχε μεταφερθεί από το Μελέχοβο σε άλλες εγκαταστάσεις κράτησης μετά την ποινή των 19 ετών που του επιβλήθηκε τον Αύγουστο. Ο δικαστής απέρριψε την προσφυγή του.