Τη διαβεβαίωση ότι είναι καλά στην υγεία του μετά την πολυήμερη διαδρομή με την οποία βρέθηκε σε φυλακή της Αρκτικής έδωσε ο Αλεξέι Ναβάλνι. 

Όπως έγραψε στο Χ, το διάρκειας 20 ημερών ταξίδι ήταν αρκετά κουραστικό. «Αλλά είμαι σε καλή ψυχική κατάσταση, σαν τον Άγιο Βασίλη», πρόσθεσει, αναφερόμενος στη γενειάδα του που μεγάλωσε και στα νέα χειμερινά του ρούχα,. «Σε κάθε περίπτωση, μην ανησυχείτε για μένα. Είμαι καλά. Είμαι ανακουφισμένος που επιτέλους έφθασα» πρόσθεσε. 

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν τα ίχνη του σε αποικία κρατουμένων στο Χαρπ, στην περιοχή Γιαμάλ-Νένετς, σε απόσταση περίπου 1.900 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Μόσχας, Ο Ναβάλνι άφησε να εννοηθεί ότι έφθασε στη νέα αποικία κρατουμένων το βράδυ του Σαββάτου, ύστερα από ένα ταξίδι «με τόσο περίεργο δρομολόγιο» που ο ίδιος πίστεψε ότι δεν θα ξαναβρισκόταν με τους δικούς του ανθρώπους πριν από μέσα Ιανουαρίου. 

«Γι’ αυτό εξεπλάγην όταν άνοιξε χθες η πόρτα του κελιού και μου είπαν: ‘Εχει έρθει για σένα ένας δικηγόρος», δήλωσε, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη στήριξη προς το πρόσωπό του.