Ρώμη: Παρουσιάστηκε το Ίδρυμα στρατηγικής Med-Or.- Επίσημος προσκεκλημένος ο Δ. Αβραμόπουλος

by news

Το νέο ίδρυμα στρατηγικής Med-Or παρουσιάσθηκε στην Ρώμη, παρουσία πολλών μελών της ιταλικής κυβέρνησης και γνωστών ονομάτων της ιταλικής πολιτικής και οικονομικής ζωής.

Στόχος του ιδρύματος, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του ομίλου υψηλών τεχνολογιών και ασφάλειας Leonardo, είναι η προαγωγή του διαλόγου στον χώρο της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, αλλά και της βιομηχανικής συνεργασίας.

Στην παρουσίαση του Med-Or παραβρέθηκε, ως επίσημος προσκεκλημένος, ο πρώην ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την μετανάστευση και πρώην υπουργός εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και βρίσκεται κοντά μας. Η παρουσία του είναι πολύτιμη, η διπλωματία βασίζεται και σε προσωπικές, φιλικές σχέσεις», δήλωσε ο Ιταλός πρώην υπουργός εσωτερικών και πρόεδρος του Med-Or, Μάρκο Μινίτι.

Στην εκδήλωση παρουσίασης του Ιδρύματος συμμετείχαν, μεταξύ των άλλων, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, η υπουργός εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε και η υπουργός αρμόδια για την Κάτω Ιταλία, Μάρα Καρφάνια.

Συνομιλώντας με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, η Ιταλίδα υπουργός εσωτερικών Λαμορτζέζε τον ευχαρίστησε για την βοήθεια που πρόσφερε στην χώρα της , ως ευρωπαίος επίτροπος, στο κρίσιμο και σημαντικό θέμα της διαχείρισης του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.

«Μπορούμε να μετατρέψουμε την Μεσόγειο σε μια ευρύτερη θάλασσα ειρήνης και σταθερότητας. Η Μεσόγειος μπορεί να γίνει η περιοχή του διαλόγου και της σύνθεσης. Ήρθε η στιγμή να αρχίσουμε να λύνουμε τα προβλήματα με μια κοινή, πολύπλευρη προσπάθεια. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η συνεργασία είναι το κύριο προαπαιτούμενο», τόνισε ο κύριος Αβραμόπουλος.

Με δραστηριοποίηση και στον τομέα του πολιτισμού και της παιδείας, το νέο αυτό ιταλικό Ίδρυμα ανέλαβε ήδη πρωτοβουλία για την υπογραφή συμφωνίας του ιταλικού πανεπιστημίου Luiss, με το μαροκινό πανεπιστήμιο Μοχάμεντ V, με στόχο την ανταλλαγή φοιτητών.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το Med-Or επιθυμεί να συμβάλει στην αύξηση της αλληλοκατανόησης, του διαλόγου και της συνεργασίας ανάμεσα σε όλες τις χώρες που βρέχονται από την Μεσόγειο, με την συμμετοχή εκπροσώπων του πολιτισμού, της πολιτικής και του επιχειρηματικού τομέα.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα