Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

ΥΛΙΚΑ για το ρολό

1 κιλό κιμά

2 κουταλιές λάδι

4 αβγά ( 3 βραστά και ένα ωμό)

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα μέτριας έντασης

2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

2-3 κουταλιές της σούπας γάλα

1 ντομάτα μέτρια τριμμένη στον τρίφτη

6 φέτες μπέικον καπνιστό

Αλάτι

πιπέρι

Για της πατάτες

½ κιλό πατάτες

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

4-5 κουταλιές της σούπας λάδι

Χυμό από 1 ½ λεμόνι ( αντί για λεμόνι μπορείτε να βάλετε ½ ποτηράκι λευκό κρασί )

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά , την τριμμένη ντομάτα , το ωμό αβγό, την μουστάρδα , την φρυγανιά, το γάλα , το λάδι ,αλάτι και πιπέρι. Τα ζημιώνουμε καλά για 3-4 λεπτά. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό βάζουμε λίγο φρυγανιά επιπλέον.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

Όταν έχει σφίξει ο κιμάς τον βάζουμε σε ένα πυρέξ και τον απλώνουμε σε όλο τον πάτο. Από πάνω τοποθετούμε τα τρία βραστά αβγά οριζόντια το ένα μετά το άλλο. Σηκώνουμε τον κιμά και σκεπάζουμε τα αβγά. Δίνουμε στο ρολό ένα μακρόστενο σχήμα.

Από πάνω βάζουμε χιαστή τις φέτες του μπέικον.

Ραντίζουμε το ρολό με λίγο λάδι.

Κόβουμε τις πατάτες με μικρούς κύβους και τις αλατοπιπερόνουμε . Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι , την μουστάρδα και το λεμόνι ή το κρασί. Περιχύνουμε τα πατάτες με το μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε γύρω από το ρολό της πατάτες και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς για 1 – 1 ½ ώρα αναλόγως τον φούρνο .

Στα ¾ της ώρας βάζουμε πάνω από το φαγητό ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για να μην μας καεί το μπέικον.

(Πηγή: tastyday.gr)