Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡAAEY) βρίσκεται πλέον στο στάδιο βηματισμού της, μετά την ψήφιση του νόμου για τη μετεξέλιξή της στην αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή για τη ρύθμιση ενέργειας, υδάτων και αποβλήτων.

Πολλά ακούγονται για τις σχέσεις των μελών της Ολομέλειας, μετά και την επίσημη ανάθεση των νέων καθηκόντων σε αυτούς, επίσης πολλά συμβαίνουν και στο επίπεδο της γραμματείας της Αρχής, όπου αρκετοί αποχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.

Ο νέος κλαδικός αντιπρόεδρος φαίνεται να έχει το δικό του –μάλλον αδύναμο– σκεπτικό.

Ετσι η Αρχή ρέπει σταδιακά στην εποχή της social media ρύθμισης όπου τα άχαρα μονοπώλια και τα παράξενα αρκτικόλεξα των ρυθμιζόμενων χρεώσεων αντικαθίστανται με την επικοινωνιακή αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Υπάρχουν παράλληλα και στελέχη που έχουν αντιληφθεί τις αδυναμίες της ηγεσίας και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με μια πιο lifestyle προσέγγιση.

Είναι βέβαιο ότι μετά τις εκλογές ο νέος πολιτικός προϊστάμενος θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση στο εσωτερικό της ΡΑΑΕΥ, αφού η έλλειψη οριοθετήσεων τείνει να τη βάλει σε κινδύνους.