Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν δίστασε να εκφράσει τα παράπονά του κατά της Apple, τη στιγμή που δεν είναι λίγοι οι πολυεκατομμυριούχοι που την έχουν βάλει στο «στόχαστρό» τους.

«Η Apple έχει κατά κάποιο τρόπο καταστεί ως η μόνη εταιρεία που προσπαθεί να ελέγξει μονομερώς, τις εφαρμογές σε μια συσκευή», δήλωσε ο CEO της Meta στο New York Times Dealbook Summit σύμφωνα με το MarketWatch. «Δεν νομίζω ότι αυτό είναι ένα βιώσιμο ή καλό μέρος για να είναι κανείς» έσπευσε να συμπληρώσει.

«Είναι προβληματικό για μια εταιρεία να ελέγχει τι είδους εφαρμογές μπαίνουν σε μια συσκευή», πρόσθεσε ο δισεκατομμυριούχος.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο CEO του Spotify, Ντάνιελ Εκ, κατηγόρησε την Apple «παρέχει στον εαυτό της κάθε πλεονέκτημα ενώ ταυτόχρονα καταπνίγει την καινοτομία και βλάπτει τους καταναλωτές».

Μάλιστα, έχει ζητήσει από το Κογκρέσο να ψηφίσει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία και σημείωσε: «Πόσο ακόμη θα κοιτάμε από μακριά αυτήν την απειλή για το μέλλον του Διαδικτύου; Πόσοι ακόμη καταναλωτές θα στερηθούν την επιλογή; Έχει γίνει πολλή κουβέντα. Η συζήτηση είναι χρήσιμη, αλλά χρειαζόμαστε δράση».