Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σημαντικά μέτρα και το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι να τρέξουν άμεσα οι αποζημιώσεις. Αυτό θέλουν οι πληγέντες και αυτό θα κάνει ο Κ. Μητσοτάκης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή τη χώρα, η εσκεμμένη παραπληροφόρηση, τα fake news και οι ψεκασμένες θεωρίες ενός μέρους της αντιπολίτευσης ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, παρότι η υπόθεση αυτή στον θεσσαλικό κάμπο αφορά νεκρούς και καταστροφές περιουσιών. 

ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΟ πολλές φορές. Ενα κομμάτι ακραίων υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στον ανθρώπινο πόνο. Για να ασκήσει κριτική λέει ψέματα μέχρι και για τους νεκρούς. Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο όσοι διακινούν τέτοια fake news και είναι υπεύθυνοι για την παραπληροφόρηση και για την οργή των κατοίκων και των συγγενών των θυμάτων. 

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ της κακοκαιρίας «Daniel» στη Θεσσαλία μέχρι χθες το μεσημέρι ανέρχονταν στα 11, με έξι συμπολίτες μας να είναι ακόμη αγνοούμενοι. Ομως, αντί να σεβαστούν τον ανθρώπινο πόνο, διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και fake news που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ψευδώς ότι ο αριθμός των αγνοουμένων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος. 

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λάρισα έδωσε σκληρές απαντήσεις στα σενάρια συνωμοσίας ότι δήθεν αποκρύπτεται ο αριθμός των αγνοουμένων και στη χυδαιότητα που πολλές φορές μοιάζει σαν να υποκινείται ακόμη και από πολιτικά πρόσωπα. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ακραία ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται με αυτόν τον κατάπτυστο τρόπο, διακινώντας τερατώδη ψέματα και ασυναρτησίες. Το έχουν ξανακάνει και σε άλλες καταστροφές. Την τελευταία φορά είχαν γεμίσει τα κοινωνικά δίκτυα με ανυπόστατα ψεύδη λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Εγραφαν ό,τι ψέμα υπήρχε και κάποιοι έβρισκαν ευκαιρία να τα κάνουν αναπαραγωγή! 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ σύστημα έχει δυστυχώς η Ελλάδα. Μπορεί τα fake news να μη σχετίζονται με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Συνολικά όμως όλη η αντιπολίτευση έχει την ευθύνη γιατί δεν τα αποδοκιμάζει σκληρά. Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους… 

Η αναβολή αρχίζει και τους τρομάζει 

Αρχίζουν και φοβούνται ορισμένα στελέχη του επιτελείου της Αχτσιόγλου ότι η αναβολή μίας εβδομάδας στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσει εναντίον της. Την πιθανή ανατροπή τη φοβούνται γιατί ο κόσμος μετά από μια τέτοια φυσική καταστροφή θα αναγκαστεί να ψηφίσει με περίεργα κριτήρια, λένε οι επιτελείς της Αχτσιόγλου. Τι ακριβώς εννοούν δεν έχω καταλάβει, σίγουρα όμως κάτι φοβούνται. Τι είναι αυτό θα δείξει την επόμενη Κυριακή…