Τίποτα δεν άφησε αναπάντητο, αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, μίλησε για καλοστημένο sequel του αλήστου μνήμης προγράμματος της Θεσσαλονίκης, ενώ δεσμεύτηκε ότι από πλευράς της κυβέρνησης, θα γίνει αναλυτική κοστολόγηση.

Γράφει ο Αριστείδης Ζορμπάς

«Ο κ. Κασσελάκης παίρνει τη σκυτάλη από τον κ. Τσίπρα και τάζει τα πάντα στους πάντες. Παίρνει αυτά που κάνουμε εμείς και τα πολλαπλασιάζει επί δύο, επί τρία, επί τέσσερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης και επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο παρόμοιο με εκείνο του 2015 και μάλιστα με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Συκοφαντίες και ψέματα

Στη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη περί του πόθεν έσχες και περί 40 ακινήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μάθει να διαβάζει μια δήλωση Ε9: «Ποιος φωνάζει; Ποιος καταγγέλλει; Καταγγέλλει αυτός ο οποίος έχει δώσει γύρω στις 10 διαφορετικές απαντήσεις για αυτά τα οποία οφείλει εκ της ιδιότητάς του να απαντήσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτά τα οποία καταθέτει, όπως και όλοι υπόλοιποι όλα αυτά τα χρόνια, ελέγχονται από την αρμόδια επιτροπή πόθεν έσχες και δεν έχει ειπωθεί ή βρεθεί το παραμικρό. Αρα, αυτά τα οποία λέει και υπονοεί ο κ. Κασσελάκης είναι συκοφαντικά. Σε ότι αφορά το θέμα των 40 σπιτιών, ο κ. Κασσελάκης είπε ένα χυδαίο ψέμα. Δεν υπάρχει ο αριθμός 40. Δεν υπάρχει ούτε καν το 1/10 του 40, το 4. Μπέρδεψε, προφανώς, κάποιες εγγραφές που αφορούν αγροτικές εκτάσεις. Δεν το έκανε προφανώς άθελά του, δεν το έκανε εξ αμελείας, το έκανε γιατί πολύ απλά αυτό επιτάσσει η ρητορική του πολακισμού και με αυτόν τον τρόπο συκοφάντησε τον πρωθυπουργό.

Ταυτόχρονα, σε ακόμα μία συκοφαντία, ο κ. Κασσελάκης προφανώς μπέρδεψε τον σημερινό πρωθυπουργό με τον πρώην πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη "ανεπάγγελτο", ενώ γνωρίζει ότι πριν μπει στην πολιτική είχε δουλέψει 10 χρόνια. Ολα αυτά να είναι ειπωμένα και κατατεθειμένα. Αν νομίζει λοιπόν ότι ήρθε και μπορεί να υβρίζει, να συκοφαντεί, να λέει το ένα ψέμα μετά το άλλο, είναι βαθιά γελασμένος. Εμείς θα απαντάμε με στοιχεία. Καμιά φορά η άγνοια στοιχειωδών ζητημάτων της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής, την οποία τη βλέπουμε σε κάθε συνέντευξη του κ. Κασσελάκη, μπορεί έναν πολιτικό να τον κάνει συμπαθή, ότι "εντάξει, κάποια στιγμή θα τα μάθει, στην Αμερική ήταν", λες και αυτοί που είναι στην Αμερική δεν έχουν διαβάσει, δεν ξέρουν. Οταν όμως η άγνοια συνδυάζεται με αλαζονεία και αμετροέπεια, την οποία την είδαμε και μέσω του εκνευρισμού στη συνέντευξη, τότε υπάρχει επικίνδυνος συνδυασμός. Οταν σε αυτά προστίθενται και η συκοφαντική διάθεση και οι συκοφαντικές αναφορές τότε αυτό –με συγχωρείτε–δεν μπορεί να γίνει ανεκτό».

Απαντήσεις σε όλα

Με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε τον τόνο με τον οποίο θα απαντά η κυβέρνηση από εδώ και πέρα στα λεγόμενα Κασσελάκη: αναλυτικά και συγκρίνοντας τις αντίστοιχες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, στην κυβέρνηση είναι πεπεισμένοι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κρύβει πολλά σε σχέση με τη διαφάνεια της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες, διάφοροι κύκλοι αναζητούν τα μετοχολόγια των εταιρειών στις οποίες ήταν μέλος ο Κασσελάκης, προκειμένου να τα αντιστοιχήσουν με τα όσα ο ίδιος υποστηρίζει.

Πάντως ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι τονίζουν ότι ο πρόεδρός τους, λόγω της θέσης που κατέχει σήμερα, δεν θα πρέπει να αναφέρεται αόριστα στις κινήσεις του, αλλά να απαντά πολύ συγκεκριμένα, αφού όλα είναι αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον Κασσελάκη να ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις για όσο θα υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.