Ως σημαντικότερη προτεραιότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η αύξηση των μισθών, όπως έκανε ο ίδιος σαφές, σε συνέντευξη του χθες, στο CNN και στην Christiane Amanpour.

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι μισθοί εξακολουθούν να είναι χαμηλοί στην Ελλάδα. Η κρίση στο κόστος ζωής έχει αφήσει το αποτύπωμά της. Ναι, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι χαμηλότερος συγκριτικά με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα», είπε συγκεκριμένα.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι πολίτες, όπως δείχνει και το εκλογικό αποτέλεσμα, θέλουν απτά αποτελέσματα και όχι εύκολες λύσεις.

Ο πρωθυπουργός, εξηγώντας την προτεραιότητά του για στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων, έκανε σαφές ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει «υποθηκεύοντας το μέλλον μας». Γι' αυτό εξήγησε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παραμείνει η χώρα σε μία πορεία δημοσιονομικής σταθερότητας. «Είμαι πραγματικά περήφανος για το γεγονός ότι έχουμε πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ενώ ταυτόχρονα έχουμε μειώσει το χρέος μας ως ποσοστό του ΑΕΠ. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα, Christiane, ουδείς αναφέρεται στην Ελλάδα σαν να αποτελεί πρόβλημα εντός της ευρωζώνης», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αντίστοιχα, έμφαση έδωσε και στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, λέγοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια μειώθηκαν επειδή η κυβέρνηση προσέφερε στοχευμένη βοήθεια σε όσους είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της κρίσης που επηρέασε το κόστος ζωής.