«Οι νέες κάλπες είναι άδειες». Με αυτές τις λέξεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτύπωσε την πραγματικότητα, έστειλε μήνυμα σε όλους και όλες, κυρίως στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι αντιμετωπίζει κατάματα την πραγματικότητα και λειτουργεί με βάση αυτή και μόνο.

Προσγειωμένος και κυρίως αποφασισμένος να διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των πολιτών προκειμένου να καταστεί εφικτή η ανάδειξη μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης από την εκλογική διαδικασία που θα ακολουθήσει έκλεισε κάθε ενδεχόμενο να ανεχθεί ψήγματα αλαζονείας.

Στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha κινήθηκε με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την ιστορική νίκη που πέτυχε στις 21 Μαΐου με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν. Δηλαδή ότι εξ αιτίας της απλής αναλογικής, της βόμβας που επιχείρησε να βάλει στα θεμέλια της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας, απαιτείται μια νέα εκλογική μάχη για να επιβεβαιωθεί όχι η πρωτοκαθεδρία αλλά η δυνατότητα της χώρας να λειτουργήσει στα πλαίσια της σταθερότητας και της ασφάλειας σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.

Δηλαδή δεν χάρηκε την νίκη; Ναι. Και χάρηκε και πανηγύρισε. Δεν είναι λίγο ένας πρωθυπουργός στον δρόμο προς τη δεύτερη θητεία του να κερδίζει τη θετική ψήφο των πολιτών και μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης να αυξάνει τα ποσοστά του, κυρίως όμως να αυξάνει τον αριθμό των ψηφοφόρων που επιλέγουν τον ίδιο και το κόμμα του να κρατήσουν εκ νέου το τιμόνι της χώρας.

Μόνο που γνωρίζει ότι πρέπει αυτό να επαναληφθεί και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Να μεταβούν οι πολίτες στις κάλπες και να δώσουν θετική ψήφο για να κυβερνηθεί με σταθερότητα και ασφάλεια η χώρα. Και γνωρίζει πως ουδείς δύναται να επαναπαύεται στις δάφνες του, πολύ δε περισσότερο όταν οι ηττημένοι εμφανίζονται αμετανόητοι και το ίδιο τοξικοί όπως πριν τη διεξαγωγή της μάχης.

Γι' αυτό κήρυξε νέα πανστρατιά. Έστειλε σαφές μήνυμα στα στελέχη και στους βουλευτές που έχουν ήδη εκλεγεί και σε αυτούς που δεν εξελέγησαν να οργώσουν τη χώρα. Ο ίδιος θα το κάνει πράξη στο διάστημα έως τις επόμενες εκλογές. Το έκανε άλλωστε από την ημέρα που αναδείχθηκε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν σταμάτησε ούτε την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.

Οι νέες κάλπες πρέπει όντως να ξαναγεμίσουν και αυτό απαιτεί και συμμετοχή και θετική ψήφο για να μπει και ένα τέλος στον λαϊκισμό, στη διχαστική ρητορική και στο «ή αυτοί ή εμείς» που κυριάρχησε τα προηγούμενα χρόνια…