«Ένδοξη» χαρακτήρισε η Χαμάς τη δολοφονική επίθεση που πραγματοποίησε την 7η Οκτωβρίου 2023 κατά του Ισραήλ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε την παραμονή της σχετικής επετείου.

«Η ένδοξη (επίθεση) της 7ης Οκτωβρίου κατέστρεψε τις ψευδαισθήσεις που είχε δημιουργήσει ο εχθρός, πείθοντας τον κόσμο και την περιοχή για την ανωτερότητά του και τις υποτιθέμενες δυνατότητές του», δήλωσε προκλητικά το στέλεχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, ο Χαλίλ αλ-Χάγια, που έχει τη βάση του στο Κατάρ.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Χαμάς και δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης στη Γάζα δήλωσε ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου έθεσε το παλαιστινιακό ζήτημα στην κορυφή της παγκόσμιας ατζέντας, σε τηλεοπτική του ομιλία που πρόβαλε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Άκσα της Χαμάς. Παράλληλα στράφηκε εναντίον του Ισραήλ ότι μπλοκάρει μια συμφωνία εκεχειρίας.

Υπενθυμίζεται ότι στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός (IDF) υλικό από τη φονική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. «Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε μια βίαιη επίθεση στο Ισραήλ. Οι δυνάμεις ασφαλείας αντέδρασαν άμεσα, προχωρώντας νότια και πολεμώντας με θάρρος δίπλα στις τοπικές δυνάμεις άμυνας των γύρω κοινοτήτων, με στόχο την προστασία των κατοίκων των συνόρων της Γάζας και της χώρας στο σύνολό της», ανέφεραν οι IDF, σε σχετική ανακοίνωσή τους με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου αύριο από την επίθεση της Χαμάς.