Νέες κατηγορίες εξαπέλυσε κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη ο πρώην συνεργάτης του Νίκου Φίλη Τάκης Κατσαρός, κάνοντας λόγο για «ψέματα και διάτρητο βιογραφικό» του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παραβλέποντας, την ίδια στιγμή, τις επιθέσεις που δέχθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κατηγόρησε, ξανά, τον κ. Κασσελάκη για «ανατριχιαστική τοποθέτηση υπέρ της "ευγονικής", κατάπτυστη συμπαράταξη με την πολεμική μηχανή του Ισραήλ και του Νετανιάχου, αντιγραφή και προπαγάνδιση των θέσεων του κ. Μητσοτάκη στον ΣΕΒ», απάντησε στις αναφορές της Δώρας Αυγέρη περί «πραξικοπήματος», παρουσιάζοντας, παράλληλα, τους λόγους, για τους οποίους πιστεύει πως πρέπει να καθαιρεθεί από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κατσαρός: Να απαλλαχθεί για μια σειρά λόγους

«Η κυρία Αυγέρη χαρακτήρισε "πραξικόπημα" την απολύτως νόμιμη, δημοκρατική και σύμφωνη με το καταστατικό του κόμματος πρότασή μου να εξετάσει η ΚΕ κατά πόσον συντρέχουν οι λόγοι σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 4, προκειμένου να άρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη. Απόφαση που λαμβάνεται με το 50%,+1 της ΚΕ και ισχύει μόνο αν επικυρωθεί από Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος» είπε χαρακτηριστικά.

«Ζήτησα από τα μέλη της ηγεσίας του κόμματος να πάρουν την πρωτοβουλία αυτή, ώστε η ΚΕ να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον Στ. Κασσελάκη για μια σειρά λόγους. Για τα ψέματα και το διάτρητο βιογραφικό του, για την ανατριχιαστική τοποθέτησή του υπέρ της "ευγονικής", για την κατάπτυστη συμπαράταξή του με την πολεμική μηχανή του Ισραήλ και του Νετανιάχου, για την αντιγραφή και την προπαγάνδιση των θέσεων του κ. Μητσοτάκη στον ΣΕΒ, για τις απειλές του ιδίου και του "ναυάρχου-στρατοπεδάρχη" προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος. Για όλα αυτά που κατά παράδοξο τρόπο ΔΕΝ συνιστούν καθημερινά πραξικοπήματα και προσβολές στην ιστορία, στο παρόν και το μελλον της Αριστεράς για την κυρία Αυγέρη και τους υποστηρικτές του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» συνεχίζει ο πρώην συνεργάτης του Ν. Φίλη. 

«Το επιχείρημα της κυρίας Αυγερη ότι ο κ. Κασσελάκης είναι πρόσφατα εκλεγμένος Πρόεδρος και μάλιστα με σημαντική πλειοψηφία και συνεπώς δεν μπορεί να τεθεί καταστατικό θέμα για τις θέσεις και τη συμπεριφορά του, είναι ο ορισμός της αντιδημοκρατικότητας. Το Καταστατικό ισχύει έναντι οποιουδήποτε Προέδρου είτε έχει εκλεγεί με 56% όπως ο Στ. Κασσελάκης είτε με 99% όπως ο Α. Τσίπρας. Σε ζητήματα δημοκρατικής τάξης, ήθους, εντιμότητας και διαφάνειας, τα ποσοστά εκλογής δεν έχουν καμία απολύτως αξία. Είτε είναι το "41 τακατό" του κ. Μητσοτάκη, είτε το "56 τακατό" του κ. Κασσελάκη.Ελπίζω να συνεννοηθήκαμε και η νέα εκπρόσωπος τύπου στο μέλλον να είναι πολύ πιο προσεκτική όταν χρησιμοποιεί όρους με βαριά ιστορική φόρτιση όπως "πραξικόπημα"» είπε καταλήγοντας 

Το άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών για την καθαίρεση Κασσελάκη 

Ο κ. Κατσαρός σε άρθρο του στην ΕφΣυν, υποστήριξε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να καθαιρεθεί από την θέση του Προέδρου από την ΚΕ. 

«Τα μέλη της ΠΓ και της ΚΕ που διαφωνούν, έχουν ιερή υποχρέωση έναντι του κόμματος και της ιστορίας της Αριστεράς να αναλάβουν τη σχετική πρωτοβουλία. Εγκριθεί δεν εγκριθεί από τους υπάρχοντες συσχετισμούς στην ΚΕ, θα έχουν επιτελέσει το καθήκον τους απέναντι στον κόσμο της Αριστεράς και στους εαυτούς τους».

Το άρθρο του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αναφέρεται ο κ. Κατσαρός, προβλέπει την καθαίρεση του προέδρου μέσω της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής των 300 μελών, που εκλέχτηκε με ανοικτή ψηφοφορία στο προηγούμενο συνέδριο.