Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στη Γαλλία και η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν θα κληθεί, στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου της κυβέρνησης, να απαντήσει στο ερώτημα «και τώρα τι;».

Θα απαριθμήσει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, το κοινοβουλευτικό της έργο, ενώ ήδη λόγω της αρνητικής ατμόσφαιρας στην Εθνοσυνέλευση το νομοσχέδιο για το Μεταναστευτικό δεν θα κατατεθεί πριν το καλοκαίρι.

Κι αυτό γιατί η Μπορν, σε μια προσπάθεια να γυρίσει σελίδα στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, υποσχέθηκε ότι για την τωρινή κοινοβουλευτική περίοδο, για να περάσει νομοσχέδια, δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει το άρθρο 49, μέσω του οποίου εγκρίθηκαν οι νόμοι της κυβέρνησής της.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε εκνευρισμό στον Εμμανουέλ Μακρόν καθώς δεν είναι δυνατόν να περάσουν άλλα νομοσχέδια μέχρι να κλείσει η Βουλή για τις θερινές διακοπές. Ίσως ο ανασχηματισμός είναι μονόδρομος για τον Μακρόν.

Ο ίδιος πάντως αντιμετωπίζει διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, ενώ δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με πολίτες λόγω ασφάλειας. Μάλιστα, η τελευταία μετακίνησή του, την Τρίτη, έγινε με ελικόπτερο.