Fake news, συνωμοσιολογία και υπερβολές στη μάχη κατά των... τσιπ των ταυτοτήτων από τον Δημήτρη Νατσιό κατά τη δευτερολογία του στις προγραμματικές δηλώσεις.

Η ΝΙΚΗ τάσσεται κατά της έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων τις οποίες θεωρεί «φακέλωμα», είπε και τόνισε πως για το κόμμα του η ψήφος έχει και πνευματική διάσταση.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Νατσιός αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας λέγοντας ότι δεν άκουσε «κάποιο σπουδαίο μέτρο για την καταπολέμησή της» ενώ χαρακτήρισε τα pass, «σοβιετικού τύπου κουπόνια, για επαίτες και όχι πολίτες».

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν δεσμεύτηκε για την πάταξη του λαθρεμπορίου, έκανε λόγο για «υπερφορολόγηση» και πρότεινε την πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων για την εφάπαξ εξόφληση της κύριας οφειλής, για χρέη φυσικών και νομικών προσώπων προς το Δημόσιο.

Ο κ. Νατσιός τάχθηκε επίσης κατά της έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και υποστήριξε πως «πρόκειται για μία ταυτότητα με δυνατότητα γεωεντοπισμού και συλλογής πληροφοριών και φακελώματος του πολίτη» ενώ διερωτήθηκε εάν «θα υπάρχει δυνατότητα προαιρετικότητας ή θα κινδυνεύει ο πολίτης που δεν θέλει να την πάρει, να τεθεί εκτός κοινωνίας και δικαιωμάτων, ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας».

Με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται σήμερα, Σάββατο, η συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις. Τις διαδικασίες θα ολοκληρώσει με την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 21:00 περίπου θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Παρακολουθήστε τη δευτερολογία του επικεφαλής της Νίκης Δημήτριου Νατσιού.