Μιλώντας άπταιστα ελληνικά ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Αντρέας Κιντλ έστειλε μέσα ένα βίντεο που ανήρτησε σήμερα, Παρασκευή, στον προσωπικό του λογαριασμό στο X το δικό του ξεχωριστό μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Όπως επισήμανε, «στη Γερμανία πάνω από 10.000 μαθητές μαθαίνουν τα αρχαία ελληνικά στο σχολείο και ο αριθμός τους αυξάνεται τα τελευταία χρόνια».

Ο Γερμανός πρέσβης στη χώρα μας τόνισε, επίσης, προς το τέλος του μήνυμάτος του: «Προσωπικά σπούδασα τα αρχαία ελληνικά στο πανεπιστήμιο και η ελληνική γλώσσα με έχει εμπνεύσει σε όλη μου τη ζωή. Γι' αυτό είμαι ευγνώμων. Να είστε καλά».

Ακόμα, την ανάρτησή του συνοδεύει και ένα κείμενο, το οποίο ενημερώνει τους χρήστες του X πως «σαν σήμερα το 1857 έφυγε από τη ζωή ο εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός. Στη μνήμη του γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας». Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το μήνυμά του αναδημοσίευσε και η γερμανική πρεσβεία στον επίσημο λογαριασμό της.

Το βίντεο του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα

Αναλυτικά το βίντεο που ανήρτησε στο X o Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέας Κιντλ, μέσο από το οποίο έστειλε το δικό του μήνυμα για τα αρχαία ελληνικά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: 

«Τα ελληνικά είναι μια αρχαία γλώσσα, αλλά είναι επίσης μια σύγχρονη και ζωντανή γλώσσα. Στη Γερμανία πάνω από 10.000 μαθητές μαθαίνουν τα αρχαία ελληνικά στο σχολείο και ο αριθμός τους αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Προσωπικά σπούδασα τα αρχαία ελληνικά στο πανεπιστήμιο και η ελληνική γλώσσα με έχει εμπνεύσει σε όλη μου τη ζωή. Γι' αυτό είμαι ευγνώμων. Να είστε καλά».