Στις 25 Σεπτεμβρίου, η Πρεσβεία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα πραγματοποίησε δεξίωση για την Εθνική Εορτή της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα με αφορμή τον εορτασμό της 93ης επετείου από την ίδρυση της χώρας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου από τον πολιτικό κόσμο όπως ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Νίκος Δένδιας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Κώστας Φραγκογιάννης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελούς Εθνικλης Άμηνας κ. Κνσταντίνος Φλώρος, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρωην υφυπουργός Εξωτερικός κ. Κώστας Τσιάρας καθώς επίσης και καλεσμένοι από τον πολιτειακό κόσμο και τον χώρο του πολιτισμού.

Στην ομιλία του ο πρέσβης Δρ. Saad Alammar, δήλωσε ότι το θέμα της φετινής Εθνικής Εορτής είναι «Ονειρευόμαστε και επιτυγχάνουμε». Η φράση είναι μια ισχυρή αντανάκλαση του Οράματος 2030 της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο καλύπτει εκτεταμένες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές μεταρρυθμίσεις, παρέχοντας καλύτερη ποιότητα ζωής για όσους ζουν στη Σαουδική Αραβία και ένα υποστηρικτικό επιχειρηματικό περιβάλλον για τοπικές και ξένες επενδύσεις.
Είναι η ιστορία μεταμόρφωσης του Βασιλείου που αντικατοπτρίζεται στα έργα του Mega στα οποία ποντάρει το Βασίλειο στο Όραμά του.

Οι μεταρρυθμίσεις έχουν αγγίξει κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής των κατοίκων του Βασιλείου, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτική. Είναι ένα ταξίδι προς ένα μέλλον γεμάτο ευκαιρίες για τους πολίτες του Βασιλείου και για διεθνείς εταιρείες και επενδυτές.Και συνέχισε λέγοντας :

« Εξοχότατε, Αξιότιμοι προσκεκλημένοι μας,
Είναι πράγματι το προνόμιό μου να σας καλωσορίσω όλο αυτό το βράδυ για να γιορτάσουμε την 93η Εθνική μας Ημέρα.Κάθε χρόνο η Σαουδική Αραβία γιορτάζει αυτή την ημέρα για να τιμήσει τις ενώσεις του Βασιλείου στις 23 Σεπτεμβρίου 1932 και την ίδρυση του στα χέρια της Αυτού Μεγαλειότητας Βασιλιά Abdulaziz bin Abdulahman Al Saud. Αξιότιμοι καλεσμένοι μου, είμαστε εδώ απόψε για να γιορτάσουμε την Εθνική μας Εορτή και την ιστορική και στενή μας φιλία που δένει την Ελλάδα και τη Σαουδική Αραβία για χρόνια.

Σε τρία χρόνια από τώρα, η Σαουδική Αραβία και η Ελλάδα θα γιορτάσουν έναν αιώνα διπλωματικής αναγνώρισης που ξεκίνησε το 1926 όταν στάλθηκε η πρώτη ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Έκτοτε, οι δύο χώρες και οι λαοί τους απολαμβάνουν φιλικές σχέσεις και αλληλεπίδραση. Φέτος, το 2023, γιορτάζουμε ένα ακόμη ορόσημο στη διπλωματική μας σχέση και συνεργασία. Συμπληρώνονται 60 χρόνια από τότε που άνοιξε η Πρεσβεία μας στην Αθήνα το 1963. Με το άνοιγμα της Πρεσβείας, οι διμερείς μας σχέσεις και η αμοιβαία συνεργασία μεγάλωσαν και συνεχίζουν να αναπτύσσονται.

Τα τελευταία χρόνια, οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας απέκτησαν τεράστια δυναμική. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Ν.Ε. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Ριάντ το 2021, και η επίσκεψη του Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, διαδόχου και πρωθυπουργού, στην Αθήνα το 2022 επιβεβαίωσαν τη στρατηγική φύση της σχέσης Σαουδικής Αραβίας-Ελλάδας. το καλύτερο επίπεδό του.

Ο στρατηγικός χαρακτήρας των διμερών μας σχέσεων φαίνεται ξεκάθαρα στον στενό και συνεχή συντονισμό και υποστήριξη σε διεθνείς οργανισμούς. Όπως γνωρίζουμε, η Σαουδική Αραβία υπέβαλε επίσημα την προσφορά της για τη φιλοξενία της World Expo 2030. Αυτή είναι στρατηγική προτεραιότητα για τη Σαουδική Αραβία και εκτιμούμε πραγματικά την υποστήριξη που λάβαμε από την Ελλάδα σε αυτό το θέμα και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή της Προσφορά της Σαουδικής Αραβίας.

Αγαπητοί μας φίλοι,θα ήθελα να ολοκληρώσω τονίζοντας το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία εκτιμά ιδιαίτερα τις σχέσεις της με την Ελλάδα. Υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες και τεράστιο κέρδος και για τις δύο χώρες να συνεργαστούν και να είναι πιο κοντά.Αυτό δεν θα είναι καλό μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και για την περιοχή συνολικά. Σας ευχαριστούμε πολύ που ήρθατε μαζί μας σε αυτήν την ειδική περίσταση και ο Θεός να σας ευλογεί όλους».

Στην δεξίωση προβλήθηκαν βίντεο με τουριστικό περιεχόμενο από την Σαουδική Αραβία. Το εορταστικό κλίμα ολοκληρώθηκε με μουσικά ακούσματα από την Ανατολή και οι υψηλοί καλεσμένοι απόλαυσαν ποικιλίες από πλούσια γαστρονομικά γεύματα επάξια του ονόματος της χώρας.