Μεγάλος είναι ο πονοκέφαλος για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ παραδέχονται ότι ο κίνδυνος για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι μεγάλος, αφού πρακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη θα έρθει προς το Κέντρο.

Επικοινωνιακά, δε, οι δύο ηγέτες έχουν τεράστιες διαφορές. Εξ ου κιόλας ήδη από χθες ο Μιχάλης Κατρίνης έσπευσε να δείξει τη νέα γραμμή: «Τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν μέσω των δημοσκοπήσεων και της επικοινωνίας, αλλά μόνο μέσω των καθαρών θέσεων, που αφορούν τη σταθερότητα της χώρας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «οι πολίτες περιμένουν και κρίνουν, θέλουν θέσεις και προτάσεις για τα Ελληνοτουρκικά, για την οικονομία, την ακρίβεια, τις επιχειρήσεις, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, την υγεία, τις μεταρρυθμίσεις που εξαγγέλλονται, αλλά δεν γίνονται».

Εν κατακλείδι, στο ΠΑΣΟΚ αναμένουν ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ θα συντελεστούν δομικές αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε πολιτικές. Συνεπώς, αρκετοί συνομολογούν ότι θα υπάρξει μια περίοδος που οι αναταράξεις θα είναι αρκετά ισχυρές και δεν αποκλείεται να διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό, το οποίο θα απαιτεί μια καινούργια... ανάγνωση.