Έγραψε, λέει, κάποιο σάιτ ότι ένα κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη φιλοξενήθηκε, σύμφωνα με το σάιτ, σε καμπάνα στο Grand Resort στο Λαγονήσι, το οποίο έχει εκκρεμότητες με το ελληνικό δημόσιο. Το πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας να απολογηθούν όλοι. Και βρέθηκε ένας βουλευτής, ο Γιώργος Καραμέρος, για να πει πως αυτό ο υπουργός ήταν ο Παύλος Μαρινάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πήρε δηλαδή τη λάσπη την ανακάτεψε με λίγο νεράκι για να κολλήσει και την έριξε. Έτσι απλά, χωρίς πολλά πολλά. Την έντυσε ωραία ωραία και τη σέρβιρε αδιαφορώντας για το αν είναι αλήθεια. Για το αν πλήρωσε ή όχι όπως έλεγε το δημοσίευμα που προσπαθούσε να δέσει το θέμα, εντέχνως, με τη μακρόχρονη διαμάχη του Ομίλου που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο με το ελληνικό δημόσιο και τις διαπραγματεύσεις που γίνονται μετά την απόφαση να επιδικάσει σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Προσοχή στο σημείο αυτό. Μιλάμε για απόφαση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου από τη Δικαιοσύνη.

Βέβαια αυτό δεν είχε καμία σημασία. Το σενάριο φτιάχτηκε και οι πρωταγωνιστές έλαβαν θέση αφού δήθεν ο Παύλος Μαρινάκης ήταν εκεί με την οικογένειά του και ασχολούνται με τον… Νίκο Παππά, τον ευρωβουλευτή, για να καθοδηγεί δήθεν τις σε βάρος του επιθέσεις. Λες και η κριτική που ασκήθηκε και ασκείται στον Νίκο Παππά χρειάζεται καθοδήγηση. Λες και δεν είδαν ή δεν άκουσαν οι πολίτες τις απειλές του και τις ύβρεις σε βάρος συνομιλητών και των οικογενειών τους.

Αυτό είναι το λιγότερο βέβαια. Το αφήγημα που επιχειρήθηκε να στηθεί ήταν συγκεκριμένο. Και στόχο είχε να φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας από τον Νίκο Παππά και την παράνομη πισίνα – δεξαμενή νερού – βόθρο στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες.

Δείτε για παράδειγμα τι δήλωσε το πρωί ο Γιώργος Καραμέρος στον Σκάι:

«Αυτήν τη γραμμή τη φτιάχνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όντας σε ξενοδοχείο στο Λαγονήσι, όπου πλήρωσε αφού πρώτα δημοσιοποιήθηκε η φιλοξενία του σε ένα ξενοδοχείο του οποίου ο επιχειρηματίας περιμένει να πάρει από το ΤΑΙΠΕΔ 46 στρέμματα παραλίας. Εμείς δεν ήμασταν μόνο στα μέτωπα της πυρκαγιάς, ήμασταν και στο Λαγονήσι όπου η κυβέρνηση μέσω της ΕΤΑΔ ετοιμάζεται να εκχωρήσει 46 στρέμματα παραλίας και να την περιφράξει βάσει μιας απόφασης του 1978, γιατί μιλάμε για πισίνες, βόθρους και άλλα τινά αυτό το καλοκαίρι, να απαγορεύσει την πρόσβαση των πολιτών σε μία ελεύθερη παραλία, στην παραλία Πεύκο στο Λαγονήσι, 46 στρέμματα».

Έτσι απλά χωρίς κόπο όλα μαζί. Είπε δε ότι ο Παύλος Μαρινάκης πλήρωσε αφού δημοσιοποιήθηκε το θέμα. Λάσπη; Ναι. Ε, και; Τι έγινε; Πρώτη φορά ή τελευταία; Μόνο που κάτι έγινε και είναι σοβαρό όπως και όλες τις άλλες φορές. Τα τρολ ανέλαβαν νωρίς να κάνουν παιχνίδι. Να το διασπείρουν στο Διαδίκτυο. Μήπως θα χρειαστεί να το μαζέψουν; Να το διαψεύσουν;

Ο Γιώργος Καραμέρος μετά την κατηγορηματική διάψευση του Παύλου Μαρινάκη και την απειλή προσφυγής στη Δικαιοσύνη τα μάζεψε. Ή σχεδόν τα μάζεψε γιατί διαφορετικά τι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν; Είπε ότι ανακαλεί ως προς το θέμα της δωρεάν παραμονής καθώς και ως προς την εκ των υστέρων πληρωμή του ποσού που αναλογούσε.

Δεν σταμάτησε σε αυτό όμως αφού άρχισε να λέει για το κατά πόσο είναι ηθικό να κάνει 4 ημέρες διακοπές σε ξενοδοχείο που έχει διαμάχη με το Δημόσιο. Δεν εξήγησε τι εννοεί βέβαια. Απλά το είπε για να υπάρχει και για να μην κατηγορηθεί για… κωλοτούμπα εν όψει ενδεχόμενης μηνύσεως.

Η περίπτωση αυτή έρχεται να δείξει ότι τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πάνε καλά. Δεν λειτουργεί ως κόμμα, αλλά ως περιφερόμενη συλλογικότητα που διαρκώς καταγγέλλει. Ότι δεν ορρωδούν προ ουδενός. Ότι αδιαφορούν για το τι κάνουν σε ανθρώπους που είναι πολιτικοί αντίπαλοι, όχι κάποιοι εχθροί.

Θα αναρωτηθεί κανείς: Τώρα το καταλάβατε; Όχι, μόνο που αντί να διορθώνεται η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη. Πολύ χειρότερη.