Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε μια βουτιά στα παγωμένα νερά για να τιμήσει την Ορθόδοξη εορτή των Θεοφανίων τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Ιανουαρίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ δεν διευκρίνισε σε ποια περιοχή έκανε τη βουτιά του ο 71χρονος Ρώσος πρόεδρος. Στη Μόσχα η θερμοκρασία βρίσκεται στους -14 βαθμούς Κελσίου, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Πούτιν να βουτήξει τρεις φορές κάνοντα τον σταυρό του στα παγωμένα νερά της πισίνας η οποία ειχε σχήμα σταυρού.

Τα Θεοφάνια είναι από τις πιο δημοφιλείς γιορτές στη Ρωσία, μετά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα και σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση, άνδρες και γυναίκες βουτάνε στα νερά τρεις φορές για να συμβολίσουν την Αγία Τριάδα. Η Ρωσία ακολουθεί το Παλιό Ημερολόγιο, γι’ αυτό και φέτος γιόρτασε τα Θεοφάνια τις 19 Ιανουαρίου.

Το Κρεμλίνο δημοσίευσε για πρώτη φορά τα κατορθώματα των Θεοφανίων του Πούτιν το 2018. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, στο παρελθόν, ο Ρώσος πρόεδρος ακολούθησε την παράδοση, αλλά δεν τη διαφήμισε. Πέρυσι, ο αρχηγός του κράτους έκανε την παγωμένη του βουτιά σε ένα προάστιο της Μόσχας.