Πουλήθηκε η μεγάλη πλωτή δεξαμενή των ΕΝΑΕ

93

Στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων που διαθέτει ο Όμιλος Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα ρυμουλκήθηκε με τη βοήθεια των ρυμουλκών η μεγάλη πλωτή δεξαμενή No 3 των «Ελληνικών Ναυπηγείων» Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με το έγκυρο arxipelagos.gr, αυτή η δεξαμενή αγοράστηκε από τον Όμιλο Σπανόπουλου με την προοπτική να ανακατασκευαστεί και να αποτελέσει τη μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή που διαθέτει η εταιρεία για εργασίες βαρείας ναυπηγοεπισκευής.

Η ιστορική πλωτή δεξαμενή υπ’ αριθμόν 3 κατασκευάστηκε εξολοκλήρου στα «Ελληνικά Ναυπηγεία» το 1964 και διαθέτει ολικό μήκος 232 μέτρων, πλάτος 34,2 μέτρων και βύθισμα 7,3 μέτρων.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου, κλιμάκιο του ΒΕΠ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ανδριανό Μιχάλαρο επισκέφτηκε όλους τους χώρους δουλειάς προκειμένου να ενημερωθεί για την πραγματική κατάσταση στα «Ελληνικά Ναυπηγεία» Α.Ε. (ΕΝΑΕ) τόσο για την απασχόληση των εργαζομένων, όσο και για τη συντήρηση και λειτουργία των υποδομών. Διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι κάνουν τιτάνιο αγώνα ώστε να διατηρηθεί στο ακέραιος ο εξοπλισμός, τα μηχανήματα και τα εργαλεία.

Ταυτοχρόνως, το κλιμάκιο του ΒΕΠ ενημερώθηκε αναλυτικά για την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης υποβρυχίων τύπου «214 ΑΙΡ» αλλά και τις δεσμεύσεις εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού για τη διατήρηση ζωντανού παραγωγικού κυττάρου στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ. Επίσης έγινε ενημέρωση για τις σχέσεις και τη συνεργασία των «Ελληνικών Ναυπηγείων» με τους προμηθευτές τους, πολλοί από τους οποίους είναι επιχειρήσεις – μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.