Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να μεταβεί στις πληγείσες, από τις φωτιές, περιοχές της Ανατολικής Αττικής για να κάνει αντιπολίτευση. Αυτό δείχνει η δήλωσή του μετά την ενημέρωση που είχε από τον Δήμαρχο Σαρωνικού Χρήστο Γκίνη και μέλη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου αφού έκανε λόγο για… κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που δηλώνει συνεχώς πως θα είναι η σοβαρή αντιπολίτευση αλλά προς το παρόν δεν το έχει δείξει –ακόμη και το θέμα της ψήφου των απόδημων δείχνει να επανεξετάζει- τόνισε ότι ότι «με οδυνηρό τρόπο διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμη χρονιά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Στρέμματα δασών, περιουσίες, σπίτια καίγονται σε όλη την Ελλάδα, αλλά ακόμη και μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο των Αθηνών».

Και αμέσως μετά υποστήριξε πως «αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να χύνει κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, έχει χρέος να πάρει συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες με ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης -και ιδιαίτερα τον καθαρισμό των δασών-, με οργανογράμματα τα οποία ξεκαθαρίζουν τις αρμοδιότητες μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικού κράτους και, βέβαια, σχέδια πολιτικής προστασίας βάσει βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών».

Ουδείς γνωρίζει που είδε αυτά τα κροκοδείλια δάκρυα. Εκτός αν απλά σκέφθηκε να πετάξει μια ατάκα για να καταγραφεί. Μόνο που ίσως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή…