Εντάξει, έχει δείξει ότι αντιμετωπίζει τους πολίτες αυτής της χώρας ως ιθαγενείς. Όμως το σόου που έστησε στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει δήθεν το πόθεν έσχες που τελικά μόνο πόθεν έσχες δεν ήταν, έδειξε πως είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα εκτιμώντας, ενδεχομένως, πως απευθύνεται σε άτομα που δεν γνωρίζουν τι τους γίνεται.

Μέσα σε μια κόλλα… χαρτί, έβαλε λογαριασμούς και καταθέσεις, συμμετοχές σε εταιρείες και έσοδα από μερίσματα, έριξε και τρία ακίνητα που κατείχε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 –το σπίτι στο Κολωνάκι το απέκτησε το 2024, αλλά αν το έβαζε και αυτό το ταμείο του θα έβγαινε τελείως μείον– και πιστεύει ότι καθάρισε.

Πιστεύει ότι έπεισε τους πάντως για το πόθεν έσχες του. Ξεπερνώντας το γεγονός ότι ομολόγησε πως συμμετείχε σε εταιρείες της αλλοδαπής παραβιάζοντας τον νόμο αφού είχε ήδη εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –ο νόμος του Αλέξη Τσίπρα ορίζει τη συμμετοχή αυτή ως παρανομία–, ομολόγησε και κάτι ακόμη. Τι; Μα όπως είπε ότι θα καταθέσει πόθεν έσχες όλα τα έγγραφα για το πώς απέκτησε έσοδα, μερίσματα, συμμετοχές και ακίνητα όταν του σταλούν απο την Υπηρεσία Εσόδων των ΗΠΑ, τη γνωστή ως IRS.

Με απλά λόγια, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κατέθεσε πόθεν έσχες, το λέει ο ίδιος. Παρουσίασε την περιουσιακή του κατάσταση και μόνο. Έδωσε δηλαδή ουσιαστικά στη δημοσιότητα μια… φορολογική δήλωση. Και νομίζει πως καθάρισε. Πως έκλεισε τα στόματα. Και φυσικά έκανε μια ακόμη προσωπική επίθεση κατά του προθυπουργού με την επίκληση δημοσιευμάτων του παρελθόντος αναφορικά με την περιουσιακή του κατάσταση. Δημοσιεύματα που έχουν απαντηθεί και που βάσει αυτών έγιναν και έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς και μάλιστα επί κυβερνήσεων Αλέξη Τσίπρα.

Άρχισε να πετά λάσπη για να καλύψει τα κενά και τα fake news. Για να περάσει στην… αντεπίθεση όπως αυτός την κατανοεί. Μόνο που έπαιξε και έχασε. Ακόμη και όσοι δεν καταθέτουν πόθεν έσχες και δεν γνωρίζουν τη διαδικασία κατάλαβαν τι συμβαίνει.

Τα ερωτήματα που πλέον δημιουργούνται είναι περισσότερα από τις απαντήσεις που δήθεν δίνονται. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι υπόλογος και αυτό δεν αλλάζει. Ακόμη χειρότερα, εμφανίσθηκε να εμπαίζει τους πολίτες σε ζωντανή σύνδεση.