Αρχνητικά σχολιάστηκε από κάποιους χρήστες στο Twitter το γεγονός ότι η Νατάσα Μποφίλιου δεν ακύρωσε τη συναυλία που είχε προγραμματίστεί χθες, Πέμπτη 15 Ιουνίου, δεύτερη ημέρα του τριήμερου εθνικού πένθους που κηρύχθηκε την Τετάρτη, 14 Ιουνίου, λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου που συνέβη σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου. Πιο συγκεκριμένα, η εμφάνιση έγινε κανονικά στο θέατρο Νέας Ιωνίας, στον Βόλο, με την τραγουδίστρια να δηλώνει: «Δεν είναι η αποχή. Για μας η διαμαρτυρία είναι η θέση και η στάση ζωής». 

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Σκεφτόμαστε ότι δεν έχουμε σκοπό, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, που τίποτα δεν έχουν σαν αποτέλεσμα, ότι δεν έχουμε σκοπό να πενθούμε τρεις ημέρες. Ο δικός μας πόνος δεν κρατάει τρεις ημέρες. Κρατάει, μαζί με τη δέσμευσή μας, ότι θα παλεύουμε όλη μας τη ζωή δίκαιους αγώνες για έναν άλλο κόσμο, που μέσα στη θάλασσα, το μόνο που θα συμβαίνει, είναι να κολυμπάμε και να σκεφτόμαστε καλύτερα τον εαυτό μας και όχι να πνίγουμε ανθρώπους, με τις χυδαίες και ελεεινές πολιτικές που επιλέγουμε».

Στο τέλος, κατέληξε, δηλώνοντας: «Αυτή είναι η δική μας η διαμαρτυρία». Κάπως έτσι, σε αυτό το σημείο, επέστρεψε στην ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας-συναυλίας, ενώ το κοινό την αποθέωνε, όπως έκανε καθ' όλη τη διάρκεια της συναυλίας της.

Παρόλα αυτά, αυτή η κίνηση, όπως αναφέρθηκε και στην αρχή δεν ήταν αρεστή από όλους, καθώς εμφανίστηκαν στο Twitter σχόλια, όπως «κομμουνιστές είμαστε, όχι ηλίθιοι», αφήνοντας υπόνοιες για την επιλογή της να ανεβεί στη σκηνή. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι τις τελευταίες μέρες πολλοί καλλιτέχνες που είχαν προγραμματισμένες εμφανίσεις τις ακύρωσαν λόγω του τριήμερου πένθους. Βέβαια, αξίζει, επίσης, να τονισθεί το γεγονός πως υπήρχαν και καλλιτέχνες που ακολούθησαν το παράδειγμα της Νατάσας Μποφίλιου και προχώρησαν κανονικά με την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων τους συναυλιών. Για παράδειγμα η μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στο Καλλιμάρμαρο δεν ακυρώθηκε ποτέ.