«Είπαμε ό,τι έχουμε να πούμε και δεν έχω να προσθέσω κάτι» ανέφερε στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τη στάση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησής τους. Και όντως δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι παραπάνω. Αν και την τελευταία λέξη ανέλαβε να την πει ο ίδιος ο βασιλιάς Κάρολος και ας μη μίλησε καθόλου…

Λένε ότι μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Απ΄ ό,τι φαίνεται, ο Κάρολος γνωρίζει αυτήν την παροιμία. Φρόντισε να την αξιοποιήσει στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ειδικά προς τον πρωθυπουργό της χώρας του, τον Ρίσι Σούνακ, ο οποίος συμπεριφέρθηκε με απρέπεια έναντι του πρωθυπουργού της Ελλάδας, ακυρώνοντας τελευταία στιγμή τη συνάντηση που είχαν προγραμματίσει στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Και δεν έπραξε μόνο αυτό ο Βρετανός πρωθυπουργός. Διέρρευσε ότι είχε συμφωνηθεί να μη γίνει αναφορά στα Γλυπτά του Παρθενώνα. Εν συνεχεία δε το είπε στο Κοινοβούλιό του υποστηρίζοντας πως αθετήθηκαν από την ελληνική πλευρά οι συμφωνίες, εμφανιζόμενος ουσιαστικά να ψεύδεται, δεδομένου ότι δεν υπήρχε περίπτωση να εμφανιστεί Έλληνας πολιτικός και να μη θέσει το θέμα της επιστροφής τους. Πόσο μάλλον ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για το θέμα αυτό. Το θέτει δε με κάθε ευκαιρία και σε κάθε συνάντηση που έχει.

Έχοντας προκαλέσει κύμα αντιδράσεων εντός της Βρετανίας, ακόμη και από υποστηρικτές του, βρέθηκε εκτεθειμένος ο Ρίσι Σούνακ. Αυτό όμως που πλέον αποτελεί μια έμμεση αποδοκιμασία είναι η επιλογή του Καρόλου να εμφανιστεί στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα στο Ντουμπάι φορώντας την ελληνική σημαία και ένα γαλανόλευκο μαντίλι στο σακάκι.

Κορυφαία στιγμή η φωτογραφία που συνομιλεί με τον Ρίσι Σούνακ, που σίγουρα δεν θα αισθάνεται και πολύ καλά μετά από αυτό το ενσταντανέ, το οποίο κάνει τον γύρο του κόσμου και σίγουρα τον γύρο της χώρας του.

Τελικά αυτό το αξεσουάρ έχει πολλές χρήσεις, με τον Κάρολο να τρολάρει ουσιαστικά τον «επίμονο» Ρίσι Σούνακ…