«Αξίζει να κοιτάξουμε λίγο καλύτερα τον Βασιλιά σήμερα ο οποίος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία στην COP, ενώ μαίνεται η διπλωματική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Βρετανό και τον Έλληνα πρωθυπουργό», σχολίασε σε ανάρτησή της στο Χ η δημοσιογράφος του BBC Λόρα Κούνσμπεργκ τη σημερινή -με νόημα- ενδυματολογική επιλογή του Βασιλιά Καρόλου στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP28) που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι. 

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη δημοσιογράφο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο είχε παραχωρήσει συνέντευξη, στην οποία είχε αναφερθεί και στο διαχρονικό ελληνικό αίτημα περί επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, κάτι που οδήγησε τον Βρετανό  πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη συνάντησή του, με τον Έλληνα ομόλογό του και τον τελευταίο να εκφράζει την ενόχλησή του και τον Σούνακ να δέχεται αυστηρές κριτικές για την κίνησή του. 

Το σχόλιο της Βρετανίδας δημοσιογράφου να σημειωθεί ότι έρχεται μετά τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ ότι παραμένει σταθερός στη θέση του υπέρ της παραμονής των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.

Ο Κάρολος «τα είπε όλα» με τη γραβάτα του στον Σούνακ

Ο Βασιλιάς Κάρολος έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα για το πώς αντιλήφθηκε την κίνηση του Σούνακ να ακυρώσει το ραντεβού του με τον Έλληνα ομόλογό του, όταν βρέθηκε απέναντι από τον ίδιο τον Ρίσι Σούνακ στην COP, φορώντας τη γαλανόλευκη γραβάτα του.

Εικάζεται ότι η γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες αγοράστηκε σε μια από τις επισκέψεις του βασιλιά Καρόλου στην Αθήνα. Είναι ένα κομμάτι από την «Pagoni Maison des Cravates», μια πολυτελή μπουτίκ που βρίσκεται στο Κολωνάκι της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς της Αγγλίας. Κάρολος Γ', έχει επιλέξει να φορέσει ξανά γραβάτα με την ελληνική σημαία, σε σημαντικές περιστάσεις στο παρελθόν.