Πως απάντησε ο νέος δήμαρχος Θεσ/νίκης στον Ν. Ταχιάο

by To Manifesto

«Θα τηρήσω τις υποσχέσεις, δουλειά και όχι δημόσιες σχέσεις», τονίζει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγα 24ωρα μετά την τελετή ορκωμοσίας ως ο 61ος δήμαρχος στην ιστορία της πόλης και την ανακοίνωση του νέου σχήματος διοίκησης.

«Έχω το απαραίτητο γνωστικό βάθος και την εμπειρία διοίκησης για να πιστεύω βάσιμα πως σε 100 ημέρες μπορούμε να πετύχουμε αισθητή βελτίωση της εικόνας της πόλης σε συγκεκριμένους τομείς. Δεν υποσχέθηκα οριστική επίλυση όλων των ζητημάτων, ούτε θαύματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ζέρβας κρατάει όλες τις αρμοδιότητες της Καθαριότητας, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά και -όπως τονίζει- θα τις κρατήσει έως ότου «το τρένο μπει στις ράγες, αναπτύξει ταχύτητα και οι πάντες εντός του γνωρίζουν επακριβώς το δρομολόγιό του, τις στάσεις και τον τελικό προορισμό».

Δηλώνει «απόλυτα ικανοποιημένος» από τη σύνθεση της νέας διοίκησης, που περιέχει πρόσωπα από πολλές δημοτικές παρατάξεις και εξηγεί γιατί δεν προχώρησαν οι συμπράξεις με τους Νίκο Ταχιάο και Γιώργο Ορφανό, παρά το γεγονός ότι προέρχονται από τον ίδιο πολιτικά χώρο τονίζοντας: “Αν δείτε, στο σχήμα που ανακοίνωσα, αξιοποιώ δημοτικούς συμβούλους από πολλούς ιδεολογικοπολιτικούς χώρους διότι πιστεύω βαθιά πως η αυτοδιοίκηση είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος των συνεργασιών. Η πολιτική ή κομματική τοποθέτηση του καθενός δεν είναι το ειδοποιό στοιχείο που κάνει τη διαφορά -δεν είναι το δικό μου κριτήριο. Δικός μου στόχος στο τέλος της τετραετίας να έχουμε μία καλύτερη πόλη. Πήραμε μία πολιτική απόφαση να προχωρήσουμε με ανθρώπους νέους, άξιους και εργατικούς, που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν σε αυτήν την προσπάθεια.”

Σχολιάζοντας, δε, την κριτική που τού άσκησε ο κ. Ταχιάος για «ανήθικες προτάσεις στα στελέχη του», ο κ. Ζέρβας αναφέρει: «Καθείς κρίνεται από τα λεγόμενά του, τις επιλογές του και τη γενικότερη πορεία του στα δημόσια πράγματα της χώρας. Μίας χώρας, της οποίας η κλίμακα και τα μεγέθη δεν είναι μεγάλα και σχεδόν όλοι γνωριζόμαστε. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν, δεν χρωστάω σε κανέναν και η καθαρά αυτοδιοικητική μου πορεία επιβεβαιώνει το αυθεντικό ενδιαφέρον μου για την πόλη».

Στέκεται, τέλος, στην τελετή ορκωμοσίας και επιλέγει τη στιγμή που θα τού μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό, ενώ απαντά εάν έχει αρχίσει να συνηθίζει πως από δω και πέρα θα τον φωνάζουν «δήμαρχο».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα